Descoperit în manuscris de fiul romancierei acest roman pune în scen&259; un subiect predilect al operei lui Françoise Sagan – un p&259;ienjeni&351; de tensiuni amoroase în sînul unei familii burgheze Ludovic Cresson fiul unui industria&351; bogat se reface dup&259; accidentul de ma&351;in&259; provocat de so&355;ia sa Marie-Laure „sofisticat&259; incult&259;” o femeie care acum îl trateaz&259; ca pe un handicapat

Cele patru colturi ale inimii

de Françoise Sagan

Cod produs: 0000211728

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-311-6

Numar de pagini: 224

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Descoperit în manuscris de fiul romancierei, acest roman pune în scenă un subiect predilect al operei lui Françoise Sagan – un păienjeniş de tensiuni amoroase în sînul unei familii burgheze. Ludovic Cresson, fiul unui industriaş bogat, se reface după accidentul de maşină provocat de soţia sa, Marie-Laure, „sofisticată, incultă”, o femeie care acum îl tratează ca pe un handicapat, îndepărtîndu-l de ea. Cînd mama acesteia soseşte la reşedinţa lor de pe domeniul La Cressonnade, tînărul se îndrăgosteşte nebuneşte de ea. Inteligenţa, umorul, eleganţa cu care autoarea trece peste drame, toate acestea la un loc construiesc o experienţă tipic saganescă din care nu lipseşte nimic în acest roman bulversant.

„Această carte (…) răspunde nevoii noastre de poveste, ce nu ne dă pace cîteodată. Şi ne vorbeşte despre disperare cu rafinamentul de care avem nevoie atunci cînd ne afundăm să bem un coniac vechi într-un fotoliu de piele ce ne cunoaşte atît de bine, încît aproape că putem să dispărem în el. Şi tot această carte ne strecoară cîteva sfaturi bune: nu trebuie, ne dojeneşte Sagan ca şi cum ne-ar fi greu să învăţăm odată lecţia, nu trebuie «niciodată să îi laşi pe ceilalţi să te uite sau să te desconsidere».” (Le Monde)

„Este extraordinar că acest roman inedit al autoarei faimosului Bonjour tristesse a ieşit din coma în care intrase la rîndul său [întocmai ca Ludovic Cresson, eroul cărţii]. E o poveste formidabilă, captivantă, abil (re)construită de fiul scriitoarei, Denis Westhoff, cu instrumentele delicate ale chirurgiei reparatorii. De aceea nu se observă nimic. În schimb, chiar spiritul lui Sagan hoinăreşte pe aici, mînat de un vădit entuziasm cu care dinamitează un munte de resentimente persistente şi se desparte de toţi (cu excepţia celor doi amanţi nesiguri şi puri), de sufletele lor jalnice, goale-goluţe, zgribulite şi scăldate în ipocrizie.” (Le Parisien)


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-311-6
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 224
Tip coperta Necartonat
Autor

Françoise Sagan

Numar pagini 224
Scroll