Botanistul euforic
de Amy Stewart
Cod produs: 0000158036
Editura: Publica Com
Data aparitie: 2017
Editie: Editia I
ISBN: 978-606-722-272-2
Numar de pagini: 366
Disponibilitate:
Livrare detalii
14 de zile drept de retur. detalii
Sake a început cu un bob de orez. Scotch-ul s-a născut din orz, tequila, din agave, romul, din trestia‑de‑zahăr, iar bourbonul, din porumb. Vi s-a făcut sete?
În Botanistul euforic, Amy Stewart explorează varietatea amețitoare de plante, flori, copaci, fructe și ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pură disperare – pentru a le transforma în alcool.
Dintre toate plantele care sunt fermentate și distilate, unele sunt periculoase, altele sunt de-a dreptul bizare și una datează de pe vremea dinozaurilor, dar fiecare aduce o contribuție culturală unică la tradițiile și istoria noastră globală când vine vorba despre băuturi.
Această combinație fascinantă dintre biologie, chimie, istorie, etimologie și mixologie – care conține peste 50 de rețete de băuturi și sugestii de cultivare pentru grădinari – vă va face să fiți cel mai popular oaspete la orice petrecere cu cocktailuri.
În Botanistul euforic, Amy Stewart explorează varietatea amețitoare de plante, flori, copaci, fructe și ciuperci de care s-au folosit oamenii de-a lungul secolelor – cu ingeniozitate sau din pură disperare – pentru a le transforma în alcool.
Dintre toate plantele care sunt fermentate și distilate, unele sunt periculoase, altele sunt de-a dreptul bizare și una datează de pe vremea dinozaurilor, dar fiecare aduce o contribuție culturală unică la tradițiile și istoria noastră globală când vine vorba despre băuturi.
Această combinație fascinantă dintre biologie, chimie, istorie, etimologie și mixologie – care conține peste 50 de rețete de băuturi și sugestii de cultivare pentru grădinari – vă va face să fiți cel mai popular oaspete la orice petrecere cu cocktailuri.
Botanistul euforic este bestseller New York Times.
„Fascinația lui Stewart pentru subiectul ales este contagioasă.” — San Francisco Chronicle
„Stewart combină curiozitatea intelectuală a unui cercetător cu observațiile pătrunzătoare ale unui grădinar adevărat.” — The Providence (RI) Journal
„Amy Stewart înțelege că o carte bună poate fi despre un subiect la fel de comun precum pământul de sub picioarele noastre.” —The Dallas Morning News
Data aparitie | 2017 |
Editie | Editia I |
ISBN | 978-606-722-272-2 |
Loc aparitie | Bucuresti |
Numar de pagini | 366 |
Tip coperta | Necartonat |
Autor | Amy Stewart |
0
Amy Stewart