Apicultura apis  albina cultura  cultivare este stiinta care studiaza viata cresterea si ingrijirea albinelor In scopul obtinerii si folosirii produselor apicole si al polenizarii culturilor auricole     Ca ramura a agriculturii se bazeaza pe instinctul albinelor de a depozita rezerve hrana peste necesarul de consum rezerve care sunt folosite de apicultor Cresterea populatiei la

Cresterea albinelor

de Tei Horatiu

Cod produs: 0000076945

Editura: Gold 2011

Data aparitie: 2013

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-92857-8-7

Numar de pagini: 126

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:
Apicultura (apis = albina, cultura = cultivare) este stiinta care studiaza viata, .cresterea si ingrijirea albinelor. In scopul obtinerii si folosirii produselor apicole si al polenizarii culturilor auricole. 
    Ca ramura a agriculturii se bazeaza pe instinctul albinelor de a depozita rezerve hrana peste 
necesarul de consum, rezerve care sunt folosite de apicultor. 

Cresterea populatiei la nivel mondial. evolutia tehnice-stiintifica si socio-economica au deterrn inat cresterea necesarului de produse alimentare si diversificarea gamei acestora. 
In aceste conditii. apicultura dobandeste un rol tot mai important ca furnizoare de produse alimentare (miere) dar si ca vector de crestere a productiei apicole prin polenizarea culturilor cntomofi le. 

De asemenea. furnizeaza diferite produselor cu rol In mentinerea sanatatii populatiei prin intermediul produselor. cu mare valoare profilactica si terapeutica. 
Din punct de vedere social si economic. este recunoscut faptul ca aceasta ramura de activitate contribuie la asigurarea prosperitatii populatiei, In special din mediul rural, printr-o sursa suplimentara de venit si utilizarea superioara a resurselor naturale si umane. 

In plus. apicultura capata o importanta sporita prin SUStinerea si stimularea mediului natural prin efectele de necontestat asupra biodiversitatii tloristice. 

Tara noastra detine o traditie Indelungata in domeniul cresterii albinelor si realizarii de produse apicole. apicultura impunandu-se ca ocupatie de sine statatoare Inca din cele mai vechi timpuri. conform marturiilor istorice existente In acest sens. 

In prezent. In contextul globalizarii. apicultura capata noi valente, practicarea acesteia , vizand 10u doar importanta sa economica, ci si importanta stiintifica, ecologica. sociala etc. 
In Romania. activitatea de crestere a albinelor s-a dezvoltat In conditii naturale deosebit de favorabile. ce au contribuit la dezvoltarea continua a acestei activitati si. implicit, la obtinerea unor 
    productii apicole insemnate.     ' 

Apiculrura. ca ramura de productie agricola, a constituit Inca din antichitate o indeletnicire apreciata de catre ocietatea umana, initial pentru produsele obtinute (miere. polen, Iaptisor de matca .. propolis, ceara si venin de albine). iar ulterior, inclusiv in prezent, pentru contributia pe care aceste I~secte o au la cre. terea recoltelor de fructe. legume si seminte, prin polenizare. 
In prezent, Romania se situeaza printre tarile cu o apicultura bine dezvoltata. aceasta situatie fi ind o consecinta a efe tiv elor insemnate de familii de albine de care dispunem, a cantitatii de miere obtinuta, a diversificarii productiei apicole si a rezultatelor activitatilor de cercetare stiintifica si de pregatire a specialistilor. 

Mierea este principalul produs al apiculturii. apreciat atat pentru Insusirile sale nutritive. cat si pentru efectele sale terapeuti e. 

S-a constatat ca mierea de albine este unul din produsele cele mai complexe din punct de vedere biologic. In compozitia are ia s-au descoperit substante foarte importante pentru organismul uman. 

Ca aliment mierea este o ursa de carbohidrati. usor digestibila, naturala si care furnizeaza rapid energie. 

Mierea este un aliment puternic energetic - 310 calorii/l00 g si ocupa un volum redus. Se stie ca 1 kg miere echivaleaza cu 3 I de lapte, 30 banane, 50 oua sau 12 kg carne. 

Pe langa gustul sau placut si compozitia sa nutritiva, mierea are si o serie de proprietati, umiditatea scazuta constituie o parte importanta din sistemul care protejeaza mierea de atacul microorganismelor. Natura hipero rnotica a mierii (datorita continutului ridicat de glucide si scazut de apa) inhiba cresterea si dezvoltarea bacteriilor si a drojdiilor prin deshidratarea si ornorarea acestora. 
Data aparitie 2013
Editie Editia I
ISBN 978-606-92857-8-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 126
Tip coperta Necartonat
Autor

Tei Horatiu

Scroll