Romain Gary s-a n&259;scut în 1924 la Vilnius în Lituania unde &537;i-a petrecut prima parte a copil&259;riei În cel de-al Doilea R&259;zboi Mondial a luptat al&259;turi de trupele franceze în Europa &537;i în Africa de Nord devenind apoi un diplomat &537;i un scriitor de succes Este cunoscut publicului român pen¬tru romanele Clar de femeie Prima dragoste ultima dragoste Alint dar mai cu seam&259; pentru Ai toat&259; via&355;a

Ai toata viata inainte (editia a II a)

de Romain Gary(Emile Ajar)

Cod produs: 0000210619

Editura: Editura Univers

Data aparitie: 2020

Editie: Editia a II a

ISBN: 978-973-341-220-5

Numar de pagini: 176

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Romain Gary s-a născut în 1924 la Vilnius, în Lituania, unde și-a petrecut prima parte a copilăriei. În cel de-al Doilea Război Mondial a luptat alături de trupele franceze în Europa și în Africa de Nord, devenind apoi un diplomat și un scriitor de succes. Este cunoscut publicului român pen¬tru romanele Clar de femeie, Prima dragoste, ultima dragoste, Alint, dar mai cu seamă pentru Ai toată viaţa înainte.
Gary a reușit să înșele vigilenţa criticilor și a cititorilor, fiind singurul scriitor care a câștigat Premiul Goncourt de două ori. După ce în 1956 a primit premiul pentru romanul Les racines du ciel (Rădăcinile cerului), Academia Goncourt i-a oferit din nou premiul, în 1975, pentru Ai toată viaţa înainte, publicat sub pseudonimul Émile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sală cum nepotul său, care s-a prezentat drept Ajar, a primit premiul. Semnul identităţii dintre Gary și Ajar a fost pus abia după ce scrii-torul s-a sinucis, în decembrie 1980.
Momo a fost crescut de când se știe de Madam Roza, o evreică bătrână care „a fost cândva femeie și nu i-a trecut de tot“, în apartamentul ei, laolaltă cu alţi copii pe care mamele lor nu-i pot păstra, dar nici nu vor să-i lase în grija Asistenţei Publice. Lumea lui Momo este un cartier parizi¬an sărac în care trăiesc de-a valma prostituate, travestiţi, hoţi de buzunare, comercianţi mărunţi; o lume colorată, cu bune și rele, plină de abjecţie, dar nu lipsită de umanitate și căldură, descrisă cu afecţiune și umor de naratorul-copil. „Trebuie să iubești“ e concluzia acestei cărţi extraordinare, aflate la a patra ediţie în limba română, în aceeași traduce¬re de excepţie semnată de Laszlo Alexandru.


Data aparitie 2020
Editie Editia a II a
ISBN 978-973-341-220-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 176
Autor

Romain Gary(Emile Ajar)

Numar pagini 176
Scroll