Managerul activitatii economico-financiare a unei entitati economice trebuie sa fie un diagnostician competent al dinamicii diverselor fenomene economico-financiare fata de variatia carora in contextul exigentelor economiei de piata sa aleaga si sa impuna solutiile prin care se realizeaza o rentabilitate competitiva in relatiile cu alte entitatiStudierea fenomenelor si proceselor economice cu ajutorul analizei economico-financiare da posibilitatea specialistului sa evidentieze

Analiza economico-financiara. Metode si modele (editia a VI a)

de Tole, Horhota, Matei, Tole

Cod produs: 0000213940

Editura: Prouniversitaria

Data aparitie: 2021

Editie: Editia a VI a

ISBN: 978-606-26-1263-4

Numar de pagini: 258

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Managerul activitatii economico-financiare a unei entitati economice trebuie sa fie un diagnostician competent al dinamicii diverselor fenomene economico-financiare, fata de variatia carora in contextul exigentelor economiei de piata sa aleaga si sa impuna solutiile prin care se realizeaza o rentabilitate competitiva in relatiile cu alte entitati.

Studierea fenomenelor si proceselor economice, cu ajutorul analizei economico-financiare, da posibilitatea specialistului sa evidentieze legaturile cauzale dintre factori si elementele componente ale acestora.

Caracterul metodologic, investigativ al lucrarii de fata pune accent pe teorii, concepte, principii si modele de analiza economico-financiara, dezvaluie mecanismele de influenta a factorilor si a conexiunilor cauzale „de finete” ale fenomenelor economico-financiare si confera un rol primordial formarii gandirii economice a specialistilor, imbogatirii capacitatii acestora de a intelege mai limpede complexitatea si dialectica fenomenelor din economie.

Au fost concepute analitic secventele aplicative inserate in cadrul fiecarui capitol al lucrarii, insistandu-se pe latura sistemica a diagnosticarii si reglarii corespunzatoare a diverselor situatii constatate.

Pornind de la conceptia ca activitatea economico-financiara a oricarei entitati economice reprezinta un tot unitar, lucrarea preconizeaza studierea integrala a acestei activitati pe baza unei filiere complexe, care surprinde intr-o ordine logica totalitatea fenomenelor si proceselor ce o alcatuiesc in legatura lor intima, indisolubila.

Aplicabilitatea partiala sau integrala difera de la o entitate economica la alta, in functie nu numai de dimensiunea, complexitatea si profitul activitatii, ci si de comportamentul managerial.

Lucrarea Analiza economico-financiara se adreseaza atat studentilor din invatamantul universitar economic, cat mai ales, specialistilor din domeniile ce desfasoara o activitate economico-financiara.

Suntem recunoscatori domnilor profesori universitari doctori, ale caror lucrari de inalta tinuta stiintifica din domeniile analizei economico-financiare, finantelor si contabilitatii ne-au servit drept izvor in activitatea de cercetare si de elaborare structurala a cartii de fata.

Dinamica teoriei si practicii in domeniul economico-financiar mentine lucrarea in preocuparile de imbunatatire a ei in continuare.

Autorii


Data aparitie 2021
Editie Editia a VI a
ISBN 978-606-26-1263-4
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 258
Tip coperta Necartonat
Autor

Tole, Horhota, Matei, Tole

Numar pagini 258
Scroll