r selec&539;ie era f&259;cut&259; &537;i orientat&259; mai mult sau mai pu&539;in tezist pentru a demonstra o concluzie prestabilit&259; Churchill – &537;i nu doar el – a ar&259;tat ca „Istoria e f&259;cut&259; de înving&259;tori”Ulterior cotidianul &537;i istoria „non-factual&259;” devenirea de zi cu zi a societ&259;&539;ii studiat&259; pe baza destinului omului de rând au reprezentat noi direc&539;ii de

Aproape totul despre cele mai fascinante personaje istorice. De la Tuthankamon si Iulius Cezar la Vlad Tepes, Cesare Borgia si Rasputin

de Silviu Leahu

Cod produs: 0000226357

Editura: Neverland

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-606-9018-79-8

Numar de pagini: 208

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

r selecție era făcută și orientată mai mult sau mai puțin tezist, pentru a demonstra o concluzie prestabilită. (Churchill – și nu doar el – a arătat ca „Istoria e făcută de învingători”...)

Ulterior, cotidianul și istoria „non-factuală”, devenirea de zi cu zi a societății, studiată pe baza destinului omului de rând, au reprezentat noi direcții de dezvoltare a unor asemenea studii. S-a pus accent pe istoria economică și socială în detrimentul celei politico-militare, apelându-se la conceptul „Istoriei totale”, care prezintă toate aspectele unei societăți într-un context dat, subliniindu-se conexiunile acestora cu evoluția omului de rând sau a unei clase sociale. Nu mai sunt prezentate doar bătălii și răz- boaie, ci este relevat rolul unor inovații tehnologice, al unor circuite economice sau al unor obiceiuri de consum în stabilirea profilului dinamic al unei epoci.

Dincolo, însă, de aceste orientări istoriografice, în sub-conștientul colectiv și în tradiția culturală vor rămâne întotdeauna vii tipologiile fascinante – și, adesea, grotești – ale marilor personaje istorice, cele care au reușit să însuflețească și să influențeze decisiv epocile, dintr-o perspectivă sau alta. De la Iulius Cezar la Cesare Borgia, Vlad Țepeș și Troțki sau de la Rasputin și Che Guevara la Kennedy, Tito, Al-Gaddafi sau Saddam Hussein ori de la Maria Antoaneta și Golda Meir la Maica Tereza sau John Lennon („un om mai celebru decât Iisus Hristos”), toate aceste personaje, de facturi atât de diferite, dar întotdeauna controversate, au influențat într-un fel unic și, adesea, neînțeles la vremea lor, mutările de pe imensa tablă de șah a Istoriei.


Data aparitie 2021
ISBN 978-606-9018-79-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 208
Tip coperta Necartonat
Autor

Silviu Leahu

Numar pagini 208
Scroll