Pornind de la ideea reeditarii unei lucrari anterioare pe care am dedicat-o institutiei nulitatilor in procesul penal – Nulitatile in procesul penal Comentariul art 197 CPP Practica judiciara publicata in anul 2011 la Editura Hamangiu – si care s-a axat in principal pe aspecte de practica judiciara mi-am dat seama ca aceasta inseamna de fapt un demers foarte amplu in care trebuie sa iau totul de la capat Am parcurs in acest

Aspecte controversate privind nulitatile in procesul penal. Comentarii si jurisprudenta

de Alexandru Zampieri (Vasiliu)

Cod produs: 0000217070

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-27-1744-5

Numar de pagini: 245

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Pornind de la ideea reeditarii unei lucrari anterioare pe care am dedicat-o institutiei nulitatilor in procesul penal – Nulitatile in procesul penal. Comentariul art. 197 CPP. Practica judiciara (publicata in anul 2011 la Editura Hamangiu) – si care s-a axat, in principal, pe aspecte de practica judiciara, mi-am dat seama ca aceasta inseamna, de fapt, un demers foarte amplu, in care trebuie sa iau totul de la capat. Am parcurs in acest sens mai multe lucrari de doctrina – mai noi si mai vechi – in care am cautat raspunsuri la problemele aparute in decursul timpului in domeniul nulitatilor, precum si o consistenta jurisprudenta a instantelor nationale, stiut fiind ca practica judiciara este expresia confruntarii cu dificultatile de interpretare si de aplicare a legii. M-am oprit, desigur, si asupra considerentelor din deciziile Curtii Constitutionale pronuntate in urma sesizarii cu un numar insemnat de exceptii de neconstitutionalitate in materie, dintre care unele au si fost admise, dar si asupra jurisprudentei Curtii Europene de la Strasbourg.

Avand in vedere dispozitiile Codului de procedura penala in vigoare, dupa un prim capitol in care am prezentat succint trasaturile nulitatilor si raportul cu alte sanctiuni procesuale, am tratat in capitole separate nulitatea absoluta si nulitatea relativa, analizand conditiile si cazurile in care pot fi invocate, participantii in procesul penal indreptatiti sa le invoce si efectele constatarii lor, iar ultimul capitol l-am consacrat excluderii probelor, privita din perspectiva sanctiunii procesuale a nulitatii.

Am incercat astfel sa pun la punct o lucrare care se adreseaza in primul rand practicienilor dreptului, dar nu numai, aducand in atentie unele probleme de doctrina, precum si numeroase aspecte ivite in practica judiciara pe care le-am apreciat ca relevante in interpretarea normelor de procedura si care vizeaza atat institutia nulitatii, cat si corelarea acesteia cu excluderea probelor, ca sanctiune procesuala.

Autorul


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-27-1744-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 245
Autor

Alexandru Zampieri (Vasiliu)

Numar pagini 245
Scroll