Poezia Kristei Szöcs extrem de muzicala extrem de depresiva este puternica in sensul in care cineva poate sa ajunga la un limbaj al semnelor diseminarii sentimentelor intr-o lume pe care eu niciodata nu am sa o pot vedea dar pe care mi-o imaginez ca pe o lume a unei splendori depresive si asumate Poezia Kristei nu e deloc feminista nu este deloc erotica la modul grosolan Ii doresc sa devina o mare poeta a interioritatii ei printr-un limbaj al unei amintiri care sa nu sufoce

Berlin

de Krista Szocs

Cod produs: 0000187107

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-43-0541-1

Numar de pagini: 72

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Poezia Kristei Szöcs, extrem de muzicala, extrem de depresiva, este puternica in sensul in care cineva poate sa ajunga la un limbaj al semnelor diseminarii sentimentelor intr-o lume pe care eu niciodata nu am sa o pot vedea, dar pe care mi-o imaginez ca pe o lume a unei splendori depresive si asumate. Poezia Kristei nu e deloc feminista, nu este deloc erotica la modul grosolan. Ii doresc sa devina o mare poeta a interioritatii ei, printr-un limbaj al unei amintiri care sa nu sufoce poezia, ci mai degraba sa o deschida spre lume.
Angela Marinescu 

Dar si eu sunt un om al exceselor, dar si universul meu e un univers ecou, iti vine deseori sa exclami in vreme ce citesti cartea Kristei Szöcs; fiindca e atâta enorma caldura umana in ea, fiindca hasureaza atâtea zone vitale ale umanitatii noastre post-umane, incât e imposibil sa nu te regasesti si pe tine in paginile ei. Și sa nu te intelegi. E imposibil sa citesti cartea ei & sa nu te impaci cu tine. Cel putin temporar. Ăsta e unul dintre cele câteva lucruri esentiale pe care literatura le poate face pentru noi – iar asta face din Krista Szöcs una dintre poetele esentiale ale generatiei ei.
Radu Vancu

O distopie cu nume de oras plus un cuminte excesiv sau invers. O deconstructie interioara, o stramutare dincolo de utopie si distopie, o fericire in imaginarul exceselor. La sfârsit te intrebi: berlin? ce e berlin? unde e berlin, am fost vreodata acolo? oricine poate merge acolo? e un substantiv comun? Nici excesul, nici Berlinul nu sunt ceea ce par a fi atunci când calatoresti cu Krista. Și nici macar poezia, desi ea e prezenta peste tot, ea unifica lumile-ntre ele. Et in Berlin ego.
Svetlana Carstean


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-43-0541-1
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 72
Tip coperta Necartonat
Autor

Krista Szocs

Numar pagini 72
Scroll