Traducere de Sebastian-Lauren&539;iu Nazâru &537;i Iulian MogaConsiderat în general un succesor al lumii clasice Imperiul Bizantin &539;ine de prim-planul istoriei Europei fiind &537;i punctul de întîlnire dintre cre&537;tini &537;i musulmani de la primii arabi islamici din secolul al VI-lea pîn&259; la turcii otomani din secolul al XV-lea În lunga sa istorie întinderea &537;i contururile Imperiului Bizantin au trecut prin multe

Bizantinii. Stat, religie si viata cotidiana in Imperiul Bizantin

de Averil Cameron

Cod produs: 0000205310

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-182-2

Numar de pagini: 328

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Traducere de Sebastian-Laurențiu Nazâru și Iulian Moga

Considerat în general un succesor al lumii clasice, Imperiul Bizantin ține de prim-planul istoriei Europei, fiind și punctul de întîlnire dintre creștini și musulmani, de la primii arabi islamici din secolul al VI-lea pînă la turcii otomani din secolul al XV-lea. În lunga sa istorie, întinderea și contururile Imperiului Bizantin au trecut prin multe schimbări, iar lumea plurivalentă din perioada sa de final era foarte diferită de cea a Imperiului Roman de Răsărit la momentul întemeierii Constantinopolului, în secolul al IV-lea. Tensiunea dintre schimbare și continuitate în societatea bizantină, tranziția de la lumea antică spre cea medievală și rolul Bizanțului în istoria cruciadelor sînt cîteva dintre temele explorate în acest volum, evidențiind influența Imperiului Bizantin în Balcanii, bazinul mediteraneean și Orientul Mijlociu de astăzi.

Bizantinii lui Averil Cameron marchează o bine-venită îndepărtare de majoritatea încercărilor anterioare de a caracteriza civilizația bizantină. Cartea se axează direct pe locuitorii Imperiului Bizantin, pe imaginea lor despre ei înșiși și cultura lor, precum și pe modul în care acestea s-au schimbat în timp. Rezultatul este o prezentare remarcabil de clară a bizantinilor, volumul contribuind semnificativ la o reașezare a Bizanțului în centrul tradiției istorice a Europei.” (Timothy E. Gregory)


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-182-2
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 328
Tip coperta Necartonat
Autor

Averil Cameron

Numar pagini 328
Scroll