Dragi copii Un vechi proverb românesc spune „Meseria este br&259;&355;ar&259; de aur“ Br&259;&355;ara fiind o podoab&259; iar aurul – un metal nobil de mare valoare înseamn&259; c&259; acela care are o meserie poart&259; cu sine o podoab&259; foarte valoroas&259; A avea o meserie profesie înseamn&259; a avea un ansamblu de cuno&351;tin&355;e &351;i de deprinderi practice pe baza c&259;rora po&355;i face o

Bratara de aur. 100 de profesii explicate pentru copii (editie alb-negru)

de Michiela Poenaru

Cod produs: 0000221442

Editura: Coresi SRL

Data aparitie: 2020

ISBN: 978-606-996-603-7

Numar de pagini: 129

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Dragi copii,

 

Un vechi proverb românesc spune: „Meseria este brăţară de aur“. Brăţara fiind o podoabă, iar aurul – un metal nobil, de mare valoare, înseamnă că acela care are o meserie poartă cu sine o podoabă foarte valoroasă. A avea o meserie (profesie) înseamnă a avea un ansamblu de cunoştinţe şi de deprinderi practice pe baza cărora poţi face o anumită muncă. De exemplu, pentru a profesa ca medic, ai nevoie de anumite cunoştinţe şi deprinderi practice, pentru a profesa ca aviator – de altele. După cum medicul, neavând pregătirea necesară pentru a fi aviator, nu poate face munca acestuia, tot aşa şi aviatorul, neavând cunoşt⁠inţele şi deprinderile necesare unui medic, nu poate face munca medicului.

Pregătirea pentru o anumită profesie se face în şcoală şi ea începe chiar din clasa I – când se învaţă scrisul şi cititul. Astăzi, rareori se întâmplă ca o profesie să poată fi practicată dacă nu ştii să scrii şi să citeşti. Pregătirea continuă pe parcursul tuturor anilor de şcoală, fiind finalizată la terminarea liceului, a unei şcoli postliceale sau profesionale sau, în cazul profesiilor care necesită o pregătire superioară, la terminarea facultăţii. De fapt, de învăţat învăţăm şi după ce terminăm şcoala. Pentru a practica cu succes o meserie trebuie să înveţi continuu, să fii la curent cu tot ce este nou.

Fiecare meserie are frumuseţea ei şi, cu cât i te dăruieşti mai mult, cu atât devine mai frumoasă. În acelaşi timp, fiecare meserie are partea ei grea, dificilă, fiind nevoie de o foarte bună pregătire pentru a o practica corect şi cu rezultate bune.

Este adevărat că fiecare om îşi alege profesia la un moment dat – de exemplu, când hotărăşte să urmeze un anumit liceu sau o anumită facultate. Dar la fel de adevărat este că meseria ne-o alegem, într-un fel, încă din copilărie, zi de zi, prin cultivarea unor aptitudini, prin citirea anumitor cărţi, prin dedicarea timpului liber unei anumite activităţi. Este important să ne ascultăm propria minte şi să alegem profesia care ne place.

Profesia aleasă ne marchează viaţa şi personalitatea. De aceea, se cuvine ca atunci când luăm decizia de a îmbrăţişa o anumită profesie, să ne gândim bine la câteva lucruri, şi anume: dacă ne place munca presupusă de aceasta, dacă avem înclinaţii către profesie, dacă avem forţa fizică şi psihică de a ne dedica acelei profesii. Este bine să ne consultăm cu părinţii, atunci când trebuie să ne hotărâm asupra profesiei. Ei sunt cei care ne cunosc cel mai bine şi cu siguranţă că sfaturile lor sunt pline de înţelepciune. Dar cel mai important lucru este acesta: alege-ţi profesia care îţi place, indiferent de părerile celor din jur.

În această carte sunt prezentate o sută de profesii, ordonate alfabetic. (Numărul profesiilor existente este mult mai mare.) Pentru fiecare profesie, am încercat să explic pe înţelesul vostru, al copiilor, ceea ce îi este specific.

Este important ca, fiecare dintre voi, atunci când îşi va alege profesia, să cunoască cel puţin lucrurile esenţiale despre aceasta. Chiar dacă momentul alegerii profesiei îl consideraţi, unii dintre voi, îndepărtat, vă asigur că timpul trece foarte repede şi, fără să vă daţi seama, veţi ajunge în clipa în care trebuie luată această decizie.

Oricare va fi însă profesia aleasă, nu uitaţi că pentru a reuşi cu adevărat este nevoie de multă seriozitate şi consecvenţă în pregătirea pentru acea profesie, de dăruire şi tenacitate în activitatea de zi cu zi, de entuziasm.

Vă doresc tuturor ca, atunci când veţi hotărî ce profesie să îmbrăţişaţi, să luaţi cea mai înţeleaptă decizie. Astfel veţi reuşi să fiţi în primul rând voi mulţumiţi de ceea ce faceţi, iar cei care se vor bucura de roadele muncii voastre vă vor fi recunoscători pentru priceperea cu care v-aţi făcut datoria.

 

Michiela Poenaru


Data aparitie 2020
ISBN 978-606-996-603-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 129
Tip coperta Necartonat
Autor

Michiela Poenaru

Numar pagini 129
Scroll