Cartile lui Mauro Corona s-au vindut in peste trei milioane de exemplare in ItaliaCa o piatra in riu este cel mai autobiografic roman al lui Mauro Corona In parte bildungsroman in parte cautare a sensului existentei cartea urmareste destinul unui sculptor in lemn pasionat de scris si de alpinism Crescut intr-o saracie lucie intr-o familie in mare masura disfunctionala in care trei frati – viitorul sculptor fiind cel mai mare – supravietuiesc cu greu brutalitatii si

Ca o piatra in rau

de Mauro Corona

Cod produs: 0000219752

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-490-8

Numar de pagini: 216

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cartile lui Mauro Corona s-au vindut in peste trei milioane de exemplare in Italia.

Ca o piatra in riu este cel mai autobiografic roman al lui Mauro Corona. In parte bildungsroman, in parte cautare a sensului existentei, cartea urmareste destinul unui sculptor in lemn pasionat de scris si de alpinism. Crescut intr-o saracie lucie, intr-o familie in mare masura disfunctionala, in care trei frati – viitorul sculptor fiind cel mai mare – supravietuiesc cu greu brutalitatii si umilintelor tatalui, acesta urmeaza cu incapatinare drumul aspru pe care si l-a ales. Mai tirziu, devenit sculptor recunoscut, protagonistul romanului isi traieste viata urmarit de traumele copilariei, la care se adauga in chip straniu pacatele stramosilor. Brutal, alcoolic, pasionat de escalade pe munti, el cunoaste succesul dupa multa truda doar pentru a se retrage in ultimii ani de viata intr-o cabana de munte ce seamana foarte bine cu casa copilariei. Aici traieste o iubire tomnatica si misterioasa si tot aici se confrunta cu o taina ce il bintuie pina la moarte. O carte ce degaja o tensiune uneori aproape insuportabila, Ca o piatra in riu este si o meditatie asupra destinului, cu o poveste care aluneca imperceptibil in fantastic, tinind treze atentia si curiozitatea cititorului pina la ultima pagina.

„Corona este un poet al lemnului, al misterului sau dureros si pasional... El sculpteaza limba ca pe un trunchi: mina iscusita elimina tot ce e inutil, tot ce e de prisos, si astfel apar trasaturile, chipurile, corpurile, povestile. Povestile sale au autoritatea unei fabule in care miraculosul se impune cu o simplitate absoluta, gratie marturiilor vietii de zi cu zi. In ele exista o comuniune cu natura, cu fluxul tainic si neintrerupt al vietii, precum si o singuratate infinita si neinfricata.” (Claudio Magris)

„Mauro a explorat asiduu intunecimea. El povesteste despre izolare, mizerie, minie, violenta asupra femeilor si animalelor, despre alcool, care ii innebuneste pe barbati si in cele din urma ii ucide, despre sentimentul tradarii intr-o lume infrinta, pe cale de disparitie. Dar tot el ne ofera pagini luminoase atunci cind scrie despre copaci si animale salbatice, despre lemn, piatra, piraie, zile petrecute in padure, singur sau alaturi de prieteni, despre muntele care se ingrijeste de oameni.” (Paolo Cognetti)

„Ca o piatra in riu e povestea unei iubiri. Povestea unei calatorii. Povestea celor care au invatat ca uneori lucrurile se schimba numai daca schimbi modul in care le privesti.” (Letteratu)


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-490-8
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 216
Tip coperta Necartonat
Autor

Mauro Corona

Numar pagini 216
Scroll