In lumina dispozi&539;iilor Codului civil in lucrare sunt analizate in principal condi&539;iile legale de fond &537;i de forma ale incheierii casatoriei efectele personale &537;i patrimoniale pe care le produce aceasta precum &537;i modurile prevazute de lege in care casatoria ia sfar&537;it respectiv nulitatea incetarea &537;i desfacerea casatoriei prin divor&539;In prealabil incheierii casatoriei Codul civil reglementeaza o institu&539;ie de tradi&539;ie in

Casatoria si efectele sale

de Lupulescu Dumitru

Cod produs: 0000188662

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0467-7

Numar de pagini: 350

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

In lumina dispozițiilor Codului civil, in lucrare sunt analizate in principal condițiile legale de fond și de forma ale incheierii casatoriei, efectele personale și patrimoniale pe care le produce aceasta, precum și modurile, prevazute de lege, in care casatoria ia sfarșit, respectiv nulitatea, incetarea și desfacerea casatoriei prin divorț.

In prealabil incheierii casatoriei, Codul civil reglementeaza o instituție de tradiție in dreptul romanesc, și anume logodna. In legatura cu aceasta, in lucrare sunt analizate noțiunea și natura juridica a logodnei, condițiile de fond și de forma pentru incheierea sa, precum și efectele ruperii logodnei. 
Drepturile și obligațiile la care da naștere casatoria sunt prezentate și analizate distinct. O atenție deosebita este acordata cercetarii drepturilor și obligațiilor de natura patrimoniala ale soților. In legatura cu aceasta, dupa ce se formuleaza noțiunea și principiile ce stau la baza regimurilor matrimoniale prevazute de lege, in lucrare este analizat distinct fiecare dintre acestea, respectiv regimul matrimonial denumit primar și obligatoriu pentru orice casatorie, indiferent de regimul ales de soți la incheierea casatoriei, regimul comunitații legale, cel al comunitații convenționale și cel al separației de bunuri. 

Sub aspectul conținutului sau, patrimoniul fiecaruia dintre soți cuprinde bunuri comune și bunuri proprii. De asemenea, datoriile pot fi comune ambilor soți și proprii fiecaruia dintre ei. Cu privire la bunurile comune, in lucrare sunt analizate natura juridica a dreptului de proprietate asupra acestora, exercitarea de catre soți a dreptului de proprietate in devalmașie, imparțirea bunurilor comune in timpul comunitații legale, precum și incetarea și lichidarea comunitații. Totodata, sunt prezentate principalele reguli ce privesc regimul matrimonial al comunitații convenționale și cel al separației de bunuri. 

Lucrarea se adreseaza teoreticienilor și practicienilor dreptului, chemați sa adanceasca cercetarea, explicarea ințelesului și aplicarea normelor juridice inscrise in Codul civil cu privire la familie și casatorie, studenților, precum și tuturor persoanelor care doresc sa se casatoreasca ori, fiind casatorite, sa cunoasca principalele reguli privind statutul lor de persoane casatorite. 


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0467-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 350
Tip coperta Necartonat
Autor

Lupulescu Dumitru

Numar pagini 350
Scroll