Ceai Negru Basilur Dream Time Gold 80108
100% ceai negru pur de Ceylon (frunze) cu caise, portocale, galbenele si aroma de mandarine.
Pentru a prepara corect o cana de ceai trebuie urmate cateva reguli simple si care nu necesita foarte mult timp sau o recuzita complicata:
- Apa folosita trebuie sa fie proaspata (nu fiarta si racita) si, pe cat posibil, fara adaosuri (spre exemplu clorul afecteaza aroma ceaiului verde).
- Ceaiul negru infuzeaza la 90-100 C timp de 3-5 minute, cel verde la 70-80 C timp de 2-3 minute. Daca nu aveti termometru alimentar la dispozitie luati apa de pe foc si lasati-o 2-3 minute sa se mai raceasca.
- Atentie! Ceaiul verde, cu cat este mai mult timp lasat la infuzat cu atat gustul amarui si aroma sa specifica devin mai pronuntate, in detrimentul celorlalte componente din amestec - fructe, petale de flori.
- Asigurati-va ca folositi un infuzor suficient de mare pentru ca frunzele de ceai sa se desfaca in totalitate, eliberand astfel toata aroma. Deasemenea, chiar daca pare putin, nu puneti mai mult de o lingurita rasa la o cana de 300 ml, altfel bautura rezultata va fi prea "tare".
Greutate: 30 g.
5