Agnes Grunwald-Spier s-a nascut in Budapesta pe 14 iulie 1944 fiind fiica Lonei si a lui Philipp Grunwald Cand era doar un mic copil Agnes si mama ei au fost salvate de la deportare de un ofiter necunoscut In noiembrie 1944 acestea au fost trimise in ghetoul din Budapesta de unde au fost eliberate pe 18 ianuarie 1945 Familia a plecat in Anglia in mai 1947 Tatal ei care a fost arestat de fascistii maghiari si

Ceilalti Schindleri

de Agnes Grunwald-Spier

Cod produs: 0000197189

Editura: Meteor Press

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-910-122-3

Numar de pagini: 368

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Agnes Grunwald-Spier s-a nascut in Budapesta pe 14 iulie 1944, fiind fiica Lonei si a lui Philipp Grunwald. Cand era doar un mic copil, Agnes si mama ei au fost salvate de la deportare de un ofiter necunoscut. In noiembrie 1944, acestea au fost trimise in ghetoul din Budapesta, de unde au fost eliberate pe 18 ianuarie 1945. Familia a plecat in Anglia in mai 1947. Tatal ei, care a fost arestat de fascistii maghiari si trimis la munca silnica, s-a sinucis in iunie 1955.

A studiat politica si istorie la Universitatea Oxford Brookes in perioada 1963-1966; si-a luat diploma de master in Studii despre Holocaust la Universitatea din Sheffield (1996-1998). Au urmat apoi cercetarile legate de salvatorii din perioada Holocaustului (1999-2009) si publicarea cartii Ceilalti Schindleri in 2010. Lucrarea a fost tradusa in daneza si portugheza braziliana.

In aceasta carte Agnes Grunwald-Spiel face referire la acele omisiuni importante si inevitabile in recunoasterea faptelor celor "Drepti intre popoare". Au fost sute, poate chiar mii de tentative de salvare care au esuat, de cele mai multe ori din cauza tradarilor din partea vecinilor sau a colaboratorilor locali, despre care nu a ramas nicio marturie: indivizi sau chiar familii intregi au fost ucise pentru ca au fost prinse salvand evrei. De cele mai multe ori, atunci cand erau descoperiti, cei care incercau sa salveze si cei pe care incercau sa ii salveze erau ucisi de fortele brutale de ocupatie, pentru care incercarea de a salva un evreu era o crima care se pedepsea cu moartea. Documentele scrise despre Polonia sub ocupatie germana arata cat de raspandite erau aceste represalii prin crima.

 

Cartea aceasta insa nu este in niciun caz una negativa. Povestile ei sunt unele care ne inspira. Exista multa suferinta in aceste pagini, dar exista de asemenea si multa noblete. Agnes Grunwald-Spier a scris o carte care ne poate oferi o raza de speranta pentru omenire; un manual modern pentru un cod de conduita care contrasteaza si poate compensa impulsurile egoiste, negative si distructive ce exista si in ziua de azi in mult prea multe zone ale globului.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-910-122-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 368
Tip coperta Necartonat
Autor

Agnes Grunwald-Spier

Numar pagini 368
Scroll