Nordic Council Literature Prize 2020Traducere din limba suedez&259; de Gabriella EftimieCine a ucis-o pe Bambi este un roman despre iubire vinov&259;&355;ie &351;i prietenie plasat în decorul unui cartier de vile de pe malul unui lac nordic într-o comunitate prosper&259; unde secretele sînt mu&351;amalizate &351;i uitate Gusten Grippe un tîn&259;r agent imobiliar de succes nu poate uita un fapt petrecut

Cine a ucis-o pe Bambi?

de Monika Fagerholm

Cod produs: 0000212385

Editura: Polirom S.A.

ISBN: 978-973-468-335-2

Numar de pagini: 256

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Nordic Council Literature Prize 2020

Traducere din limba suedeză de Gabriella Eftimie

Cine a ucis-o pe Bambi? este un roman despre iubire, vinovăţie şi prietenie, plasat în decorul unui cartier de vile de pe malul unui lac nordic, într-o comunitate prosperă, unde secretele sînt muşamalizate şi uitate. Gusten Grippe, un tînăr agent imobiliar de succes, nu poate uita un fapt petrecut acolo în adolescenţa lui: un viol în grup comis asupra unei colege sechestrate în una dintre vilele de lîngă Lacul Rece, viol la care a participat şi el. Marcat de vinovăţie, Gusten duce o existenţă monotonă şi pustie. Emmy, iubita care părea că îl va smulge din această stare, îl părăseşte şi se căsătoreşte cu un bărbat de două ori mai în vîrstă decît ea. În plus, unul dintre membrii vechii găşti a lui Gusten, devenit producător de film, îl anunţă că plănuieşte să facă un film despre acel viol: Cine a ucis-o pe Bambi?. Din acel moment, Gusten rememorează şi retrăieşte intens întreaga poveste, cu toate implicaţiile ei. Amintirile lui, reproduse în fluxuri alternante cu prezentul, refac istoria acelui eveniment marcant pentru toţi cei implicaţi, copii şi părinţi laolaltă. Dar tema esenţială care circumscrie romanul este cea a dispariţiei inocenţei într-o lume aparent lipsită de griji.

„Atmosfera fantastică şi de basm se împleteşte cu abominabilul într-o poveste în care Monika Fagerholm ne arată cît de distructiv poate fi, atît pentru individ, cît şi pentru comunitate, să se retragă în amărăciune şi durere.” (Svenska YLE)

„Un roman complex, caracterizat de o furie surdă. Avem de-a face cu o scriitoare extraordinară, care ştie să genereze o asemenea dezlănţuire lingvistică.” (Dagens Nyheter)

Cine a ucis-o pe Bambi? este un roman mitologic şi exploziv... E o descriere încrîncenată, inflamată şi percutantă a ratării tinerilor din pătura de sus a clasei de mijloc... Textul lui Fagerholm include numeroase referinţe culturale – nu în ultimul rînd muzicale – şi în scrisul ei se simte o energie ce străbate întreaga carte într-o curgere cînd potolită, cînd năvalnică.” (Kristeligt Dagblad)


ISBN 978-973-468-335-2
Numar de pagini 256
Tip coperta Necartonat
Autor

Monika Fagerholm

Numar pagini 256
Scroll