Nigel Spivey exploreaz&259; bazele &537;i mo&537;tenirea Greciei &537;i a Romei antice prin intermediul a nou&259; ora&537;e reale din lumea clasic&259; &537;i al unuia imaginarC&259;l&259;toria sa începe la ruinele Troiei – unde istoria mitul &537;i arheologia fuzioneaz&259; pentru a forma originile civiliza&539;iei clasice – &537;i se termin&259; în magnificul ora&537; Constantinopol scena amurgului îndelungat al

Civilizatia clasica. O istorie in zece capitole

de Nigel Spivey

Cod produs: 0000232316

Data aparitie: 2022

ISBN: 978-606-33-8359-5

Numar de pagini: 336

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Nigel Spivey explorează bazele și moștenirea Greciei și a Romei antice prin intermediul a nouă orașe reale din lumea clasică și al unuia imaginar.

Călătoria sa începe la ruinele Troiei – unde istoria, mitul și arheologia fuzionează pentru a forma originile civilizației clasice – și se termină în magnificul oraș Constantinopol, scena amurgului îndelungat al Antichității.

Între acestea, Spivey vizitează orașele-stat grecești Atena și Sparta, călătorește spre vest către Siracuza în Sicilia, pentru a descoperi difuziunea idealurilor clasice în Bazinul Mediteraneean, apoi spre est, pe urmele lui Alexandru, în Alexandria și în orașul elenistic Pergam, în cele din urmă la Roma, satul de pe o coamă de deal care va deveni imperiu global, și spre ruinele impresionante ale Efesului, în Asia Mică. În Utopia, examinează realizările grecilor și romanilor în filosofie și în știință.

O imagine clară despre moștenirea noastră greco-romană este fundamentală pentru înțelegerea reală a societății și culturii occidentale. Nigel Spivey evidențiază și explică tocmai această moștenire cu pasiune, rigoare și claritate. 

„Acesta este capitolul la care Spivey excelează: crearea accesibilității. În timp ce pregătirea lui de lector la Cambridge ne asigură un studiu incredibil de bine scris despre clasici, realizarea cea mai importantă este faptul că ne oferă un context pentru poveș tile sale.“ All About History

„Istoria lumii clasice printr-un tur rapid al punctelor de interes cunoscute... o întreprindere care merită efortul.“ TLS

„O lectură cu o rază de cuprindere și o profunzime impresionante.“ The Tablet

„O carte excelentă, alegerea ideală pen tru o excursie pe malul Mediteranei.“ Times Higher Education

 

NIGEL SPIVEY este lector principal la Facultatea de Studii Clasice de la Universitatea Cambridge, unde este și membru al Colegiului Emmanuel. Printre cărțile sale se numără The Ancient Olympics (2012) și Greek Sculpture (2013). A fost prezentatorul seriei BBC/ PBS How Art Made the World (2005).


Data aparitie 2022
ISBN 978-606-33-8359-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 336
Autor

Nigel Spivey

Numar pagini 336
Scroll