Codul muncii Legea nr 532003 este unul dintre cele mai importante acte normative din sistemul unitar al dreptului nostru pentru motivul c&259; prive&537;te peste 5 milioane de angaja&539;i &537;i sute de mii de angajatori precum &537;i indirect pe membrii de familie ai acestor categorii de persoane El se aplic&259; atât raporturilor de munc&259; aflate direct sub inciden&539;a sa cât &537;i celor reglementate prin legi speciale precum &537;i celor

Codul munciii. Legislatie conexa. Comentarii. Jurisprudenta

de Alexandru Ticlea

Cod produs: 0000208479

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0644-2

Numar de pagini: 1152

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Codul muncii (Legea nr. 53/2003) este unul dintre cele mai importante acte normative din sistemul unitar al dreptului nostru, pentru motivul că privește peste 5 milioane de angajați și sute de mii de angajatori, precum și, indirect, pe membrii de familie ai acestor categorii de persoane. El se aplică atât raporturilor de muncă aflate direct sub incidența sa, cât și celor reglementate prin legi speciale, precum și celor neîntemeiate pe un contract de muncă, în măsura în care normele speciale nu sunt complete, iar aplicarea lor nu este incompatibilă cu specificul raporturilor de muncă respective. Este cazul, de exemplu, al funcționarilor publici, inclusiv al celor cu statut special, magistraților, demnitarilor (primari, viceprimari etc.).

 

Pentru a veni în sprijinul celor care utilizează în practica lor profesională Codul muncii (specialiști în resurse umane, experți în legislația muncii, consilieri juridici, avocați, judecători etc.), fiecare text al acestuia a fost comentat, având în vedere doctrina de specialitate, deciziile Curții Constituționale, soluțiile din practica judiciară, cu precădere ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțate în interesul legii și în dezlegarea unor chestiuni de drept, precum și ale curților de apel.

 

Ne-am referit, totodată, la dispozițiile unor acte normative pe care le-am integrat sau alăturat textelor comentate. În același mod am procedat și cu numeroasele soluții din practica judiciară.

 

Am elaborat această ediție a Codului muncii într-o manieră extinsă, animați de speranța că va reprezenta, fără îndoială, un instrument util și practic de lucru și studiu pentru toți cei interesați.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0644-2
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 1152
Tip coperta Cartonat
Autor

Alexandru Ticlea

Numar pagini 1152
Scroll