O tân&259;r&259; frumoas&259; st&259; întins&259; în cu&537;eta ei din vagonul de dormit al trenului de noapte Marsilia-Paris Nu e cufundat&259; în somn &537;i nici prins&259; în îmbr&259;&539;i&537;area unuia dintre mul&539;ii ei iubi&539;i – e moart&259; Iar misiunea nepl&259;cut&259; de a-l g&259;si pe uciga&537; e pus&259; în seama unui detectiv blazat s&259;tul de crime pe nume Perre Emile Grazziano – Grazzi

Compartimentul ucigasilor

Cod

Cod produs: 0000199539

producator

Editura: Crisis Press

disponibilitate Disponibilitate:
livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

O tânără frumoasă stă întinsă în cușeta ei din vagonul de dormit al trenului de noapte Marsilia-Paris. Nu e cufundată în somn și nici prinsă în îmbrățișarea unuia dintre mulții ei iubiți – e moartă. Iar misiunea neplăcută de a-l găsi pe ucigaș e pusă în seama unui detectiv blazat, sătul de crime, pe nume Perre Emile Grazziano – Grazzi – care ar prefera oricând să se joace de-a v-ați ascunselea cu băiețelul său decât să intre în jocul de-a șoarecele și pisica împreună cu ucigașul diabolic de viclean și sălbatic.

Cartea a fost ecranizată în 1965 în regia lui Costa-Gavras, avându-l pe Yves Montand în rolul principal.

„Încă de la acest prim roman, regăsim tot ce distinge opera lui Sébastien Japrisot: o intrigă complexă, indicii anodine lăsate ici și colo, căutarea cuvântului potrivit și un stil ușor de recunoscut. Galeria de personaje prezentă în roman ne dă măsura excepționalului său talent de portretist. În câteva râduri, prin câteva cuvinte, fiecare capătă viață, se însuflețește, capătă trăsături proprii, adoptă o manieră de a vorbi și de a acționa.”

Paul Colize

„În paginile lui Japrisot, Parisul este o urbe mohorâtă, cu aspect de mahala, neavând nimic din frenezia care l-a propulsat drept «oraș al luminilor». De fapt, întregul univers pare inospitalier, sordid și măcinat de o tristețe fără leac. Nici măcar polițiștii – îmbrăcați ponosit, tracasați de probleme familiale, cu lefuri mici, abrutizați de nesomn, de mâncatul pe fugă, de multele ore de serviciu – nu dovedesc entuziasm în ancheta pe care trebuie s-o ducă la bun sfârșit.”

George Arion


Autor

Sebastien Japrisot

Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-8959-45-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 208
Numar pagini 208
Tip coperta Necartonat
Scroll