„Consecin&539;e juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001” este o monografie de drept interna&539;ional public care &537;i-a propus s&259; analizeze dintr-o perspectiv&259; pragmatic&259; &537;i realist&259; consecin&539;ele evenimentelor din 11 septembrie Aceasta reprezint&259; teza de doctorat a autorului un notar public care &537;i-a urmat interesul pentru dreptul interna&539;ional public prin studii masterale la Facultatea de Drept

Consecinte juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001

de Teodor-Ioan Coman

Cod produs: 0000221427

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0812-5

Numar de pagini: 504

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

 „Consecințe juridico-politice ale atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001” este o monografie de drept internațional public, care și-a propus să analizeze dintr-o perspectivă pragmatică și realistă consecințele evenimentelor din 11 septembrie. Aceasta reprezintă teza de doctorat a autorului, un notar public care și-a urmat interesul pentru dreptul internațional public, prin studii masterale la Facultatea de Drept a Universității din Viena și studii doctorale coordonate de prof. univ. dr. Constantin Valentin, în cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara. Rezultatul cercetării îl reprezintă o teză care nu se concentrează pe oferirea de răspunsuri directe, ci mai degrabă se explică prin ea însăși.

            Ideea centrală a monografiei o reprezintă răspunsul la dilema importanței atacurilor din 11 septembrie 2001 asupra istoriei, în general, respectiv în ce măsură au reprezentat un punct de cotitură și au influențat dreptul internațional și dreptului războiului, în particular. Însă sunt abordate și teme secundare, precum: conceptul de „balancing”, ca troc între obligația statelor și a Consiliului de Securitate al ONU de a asigura pacea și securitatea în fața terorismului și respectarea drepturilor omului; concursul din SUA între puterile în stat, respectiv dintre cea executivă și legislativă, pe de o parte și cea judecătorească, pe de altă parte, în privința preeminenței în domeniul luptei antiteroriste, competiție înțeleasă în mod dual, respectiv atât din punct de vedere al eficacității, cât și al legalității; amenințarea erodării democrației și statului de drept ca urmare a luării de măsuri executive și legislative puternice, intruzive în ceea ce privește drepturile și libertățile cetățenilor; consacrarea în era contemporană a războiului asimetric și obligativitatea, de lege ferenda, de adoptare a unui nou cadru al dreptului războiului în sensul de jus in bello, adaptat la noile realități.


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0812-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 504
Tip coperta Necartonat
Autor

Teodor-Ioan Coman

Numar pagini 504
Scroll