Dupa volumele  Cartea Originii Viata Intima

Consideratiile tacerii si reculegerii

de Hermann Keyserling

Cod produs: 0000186500

Editura: Sens

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-94379-9-5

Numar de pagini: 260

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Dupa volumele , Cartea Originii, Viata Intima, De la suferinta la Implinire si Meditatii Sud Americane  din prima seria a colectiei Opere Fundamentale - Hermann Keyserling , apare si primul volum din seria a doua a acestei colectii. 

Nazuinta spre cunoastere nu inseamna privire curioasa, precum cea a batranilor din legenda despre Suzana in baie, ci experimentare indrazneata, la care propriul suflet e substanta, retorta, foc, aqua forte si cercetator in acelasi timp.

Omul face parte dintre fiintele cu sange cald, iar sangele cald isi traieste apoteoza in caldura Umanitatii veritabile, care, la randul ei, e singura care se poate preface in recipient al Iubirii divine. Pe cand tot ce e rece in om, inclusiv raceala Intelectului, tine de sfera inferioara a reptilitatii. Asa incat opusul adevarat al Umanitatii nu e vointa de a distruge, ci obiectivitatea rece.

Vremea cand o traditie oarecare il putea conduce spre Mantuirea sa pe omul in devenire, a trecut pentru totdeauna. De acum inainte, Spiritul trebuie trait in concretetea sa exact la fel de nemijlocit, cum noi, occidentalii, am invatat in ultimele secole sa traim Materia. Numai intr-un asemenea nou „concretism imediat” sta mantuirea.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-94379-9-5
Loc aparitie Arad
Numar de pagini 260
Tip coperta Necartonat
Autor

Hermann Keyserling

Numar pagini 260
Scroll