In contextul

Contencios constitutional. Proceduri si teorie(editia a II a)

de Ioan Muraru, Nasty Marian Vladoiu

Cod produs: 0000186400

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

Editie: Editia a II a

ISBN: 978-606-27-1268-6

Numar de pagini: 496

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

In contextul evolutiei generale a societatii romanesti in ultimii ani, si sistemul juridic romanesc a cunoscut si cunoaste metamorfoze si imbunatatiri. Controlul constitutionalitatii este incredintat Curtii Constitutionale, ca autoritate publica ce indeplineste functia de garant al suprematiei Constitutiei.

Astfel, lucrarea de fata, care are la baza cursul Contencios constitutional aparut in anul 2009, este o editie revizuita si adaugita, unde s-au avut in vedere, pe langa doctrina si  jurisprudenta de specialitate, ultimele modificari legislative aduse la zi.

Lucrarea, structurata in noua capitole, cuprinde, printre altele, analiza privind organizarea, functionarea, competenta si actele Curtii Constitutionale, modalitatile de sesizare etc. Un loc aparte in explicatii s-a acordat procedurilor jurisdictionale si jurisprudentei constitutionale, in special a problemelor importante ce s-au aflat pe rolul Curtii Constitutionale din Romania, desigur, in sinteza.

Printre aspectele de noutate, mentionam: includerea unor sectiuni in care sunt prezentate si analizate decizii recente ale Curtii Constitutionale privind conflictele juridice intre autoritatile publice, noile incercari de revizuire a Constitutiei sau recunoasterea unor drepturi derivate din casatoriile intre persoane de acelasi sex; in partea finala a lucrarii sunt redate integral dispozitiile Constitutiei, ale Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale si ale Regulamentului de organizare si functionare a Curtii Constitutionale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Lucrarea este destinata cu prioritate studentilor care au ca disciplina de studiu Contenciosul constitutional, precum si celor interesati sa aprofundeze problematica justitiei constitutionale. Totodata, constituie un instrument util pentru profesionistii in domeniul dreptului, in special pentru cei care apeleaza la serviciile Curtii Constitutionale, precum si pentru cei implicati in procesul de guvernare ca oameni politici.


Data aparitie 2019
Editie Editia a II a
ISBN 978-606-27-1268-6
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 496
Autor

Ioan Muraru, Nasty Marian Vladoiu

Numar pagini 496
Scroll