Lucrarea abordeaz&259; conceptul standardiz&259;rii contractuale dintr-o perspectiv&259; larg&259; dincolo de limitele instituite în dreptul intern Adaptând cu succes realit&259;&539;ile economice paradigmelor dreptului afacerilor lucrarea prezint&259; un caracter practic sporit precum &537;i un punct de plecare în adaptarea la noile exigen&539;e în materie de drept &537;i economie CUPRINSLucrarea cuprinde nou&259; mari

Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economics

de Dan-Adrian Caramidariu

Cod produs: 0000229871

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0860-6

Numar de pagini: 540

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea abordează conceptul standardizării contractuale dintr-o perspectivă largă, dincolo de limitele instituite în dreptul intern. Adaptând cu succes realitățile economice paradigmelor dreptului afacerilor, lucrarea prezintă un caracter practic sporit, precum și un punct de plecare în adaptarea la noile exigențe în materie de drept și economie.

 

CUPRINS

Lucrarea cuprinde nouă mari capitole structurate în trei părți. Prima parte oferă o analiză preliminară a contractului din punct de vedere juridic și o introducere în mecanismele economice prezente în standardizarea contractelor în afaceri. A doua parte pășește în sfera internațională, oferind o perspectivă largă a contractului standard în dreptul internațional și european. Această parte reunește valoroase opinii ale marilor specialiști din dreptul american și din dreptul continental. Lucrarea culminează cu cea de-a treia parte, dedicată contractului standard în dreptul român. Mecanismele prezentate și chestiunile abordate în primele două părți conduc spre această analiză temeinică a contractului standard, având aptitudinea să ridice probleme și să propună soluții viabile în cuprinzătorul context al standardizării contractelor.

 

PUNCTE FORTE

Valorificând o amplă bibliografie națională și străină, lucrarea este aptă să ofere o sursă consistentă de idei și opinii. Autorul își motivează afirmațiile folosindu-se de referințe importante ale științelor juridice și economice pe plan global, oferind, în același timp, și o privire critică asupra unor aspecte desuete sau dificil de pus în practică. De asemenea, lucrarea se bucură de un set vast de jurisprudență, atât a instanțelor românești, cât și a instanțelor din alte state sau de pe alte continente. De asemenea, jurisprudența instanțelor europene a fost valorificată prin argumente și comentarii valoroase, oferind o perspectivă atractivă unui subiect atât de important în realitatea actuală.

 

PUBLIC ȚINTĂ

Lucrarea se adresează profesioniștilor în drept, în special practicienilor în dreptul afacerilor, oferind opinii și propunând soluții în diferite aspecte ale obiectului din studiul elaborat. De asemenea, existând o legătură indisolubilă între drept și economie, lucrarea reprezintă un instrument util atât pentru domeniul juridic, cât și pentru domeniul economic, fiind relevant practicienilor din ambele specializări.

 

DESPRE AUTOR

Dan-Adrian Cărămidariu- asistent universitar doctor la Facultatea de drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara; avocat în Baroul Timiș


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0860-6
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 540
Tip coperta Necartonat
Autor

Dan-Adrian Caramidariu

Numar pagini 540
Scroll