Lucrarea Contributia victimei la producerea rezultatului in dreptul penal are la baza teza de doctorat sustinuta de autoare in anul 2020 fiind prima abordare sistematica in doctrina autohtona a efectelor pe care le poate avea conduita victimei care a contribuit la producerea rezultatului vatamator asupra raspunderii penale a autoruluiIn functie de existenta sau nu a unei legaturi subiective intre victima si autor cartea Contributia victimei la producerea

Contributia victimei la producerea rezultatului in dreptul penal

de Ioana Curt

Cod produs: 0000217072

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-27-1736-0

Numar de pagini: 488

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea Contributia victimei la producerea rezultatului in dreptul penal are la baza teza de doctorat sustinuta de autoare in anul 2020, fiind prima abordare sistematica in doctrina autohtona a efectelor pe care le poate avea conduita victimei, care a contribuit la producerea rezultatului vatamator, asupra raspunderii penale a autorului.

In functie de existenta sau nu a unei legaturi subiective intre victima si autor, cartea Contributia victimei la producerea rezultatului in dreptul penal este structurata in doua mari titluri. Astfel, in cuprinsul primului titlu sunt analizate acele ipoteze in care victima contribuie la producerea rezultatului vatamator fara a exista o legatura subiectiva intre aceasta si autor. Capitolul I supune atentiei raportul de cauzalitate in arhitectura infractiunii, in capitolul al II-lea sunt analizate ipotezele in care conduita victimei este concomitenta cu punerea sa in pericol de catre autor, iar in capitolul al III-lea sunt aduse in vizor cazurile in care contributia victimei de autopunere in pericol sau autolezare este ulterioara punerii sale in pericol de catre autor.

Al doilea titlu contine o analiza dedicata contributiei victimei la producerea rezultatului vatamator, prin acte de natura materiala sau intelectuala, in baza unei legaturi subiective cu autorul. Primul capitol este dedicat delimitarii intre cooperarea la autopunerea voluntara in pericol a victimei si punerea in pericol a unui tert acceptata de acesta, in timp ce capitolul al II-lea trateaza pe larg problema cauzei justificative a consimtamantului persoanei vatamate.

Datorita tematicii abordate, a complexitatii analizei si a multiplelor referinte jurisprudentiale, cartea Contributia victimei la producerea rezultatului in dreptul penal poate prezenta interes pentru teoreticieni si practicieni deopotriva.


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-27-1736-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 488
Autor

Ioana Curt

Numar pagini 488
Scroll