Lucrarea î&537;i propune o analiz&259; a reglement&259;rilor privind cooperarea judiciar&259; interna&539;ional&259; în materie penal&259; prin prisma actualului cadru legislativ – Legea nr 3022004 republicat&259; – o adnotare selectiv&259; a evolu&539;iei doctrinei &537;i jurispruden&539;ei na&539;ionale &537;i europeneStructura lucr&259;rii a fost conceput&259; astfel încât s&259; reprezinte un comentariu unitar &537;i

Cooperarea judiciara internationala in materie penala

de Mihaela Patraus

Cod produs: 0000229856

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0920-7

Numar de pagini: 688

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea își propune o analiză a reglementărilor privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, prin prisma actualului cadru legislativ – Legea nr. 302/2004, republicată –, o adnotare selectivă a evoluției doctrinei și jurisprudenței naționale și europene.

Structura lucrării a fost concepută astfel încât să reprezinte un comentariu unitar și actual al procedurilor penale ce se desfășoară în cadrul cooperării judiciare în materie penală. Explicațiile se concentrează asupra legii de cooperare judiciară internațională în materie penală în vigoare, cu accent pe originea acestora și necesitatea de a se da valențe recunoașterii reciproce a hotărârilor judiciare, un principiu care infuzează întreg spațiul de securitate, libertate și justiție. Dincolo de analiza și valorificarea dispozițiilor legale incidente în materie, lucrarea se axează pe textele modificate sau nou-introduse abordând problematica în context european. Un punct major de interes l-a constituit, în elaborarea lucrării, examinarea drepturilor persoanelor care fac obiectul unor cereri privind executarea mandatului european de arestare, recunoașterea hotărârilor judecătorești aplicate într-un alt stat membru, transferul de proceduri etc., cu accent pe standardele de protecție prevăzute de CEDO și CDFUE, printr-o congruență a aspectelor teoretice și ale practicii instanțelor judecătorești naționale și europene. Adnotările reflectă soluțiile privind problemele importante în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie penală, unele controversate, din practica judiciară. Întregul volum urmărește jurisprudența la zi a Curții de Justiție a Uniunii Europene, care va continua să ghideze și să aibă autoritate de lucru interpretat, inclusiv pentru viitoarea jurisprudență națională. Lucrarea își propune să răspundă unor situații interpretabile realizând nu numai o trecere în revistă a unor probleme din practica judiciară și o sistematizare a lor, dar oferind și răspunsuri punctuale și argumentate în vederea interpretării și aplicării unitare a instrumentelor de cooperare judiciară internațională în materie penală.

În elaborarea lucrării a fost folosit materialul legislativ, jurisprudențial și documentar existent până la data de 1 octombrie 2021.


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0920-7
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 688
Tip coperta Cartonat
Autor

Mihaela Patraus

Numar pagini 688
Scroll