Indiferent cand se va sfarsi pandemia provocata de noul coronavirus – in varatoamna lui 2020 in 2021 sau… cine stie cand – lumea nu va mai fi la felInstitutii ca Organizatia Natiunilor Unite Uniunea Europeana Organizatia Mondiala a Sanatatii si atatea altele si-au aratat deja limitele si ineficienta Se va modifica substantial ideea de leadership Nu politicianul ci poate activistul social va veni la putere – aparitia Gretei Thunberg chiar inainte de

Cum va arata lumea dupa pandemie

de Marcus Neumann

Cod produs: 0000202860

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-992-426-6

Numar de pagini: 168

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Indiferent cand se va sfarsi pandemia provocata de noul coronavirus – in vara/toamna lui 2020, in 2021 sau… cine stie cand!? – lumea nu va mai fi la fel.
Institutii ca Organizatia Natiunilor Unite, Uniunea Europeana, Organizatia Mondiala a Sanatatii si atatea altele si-au aratat deja limitele si ineficienta. Se va modifica substantial ideea de leadership. Nu politicianul ci, poate, activistul social va veni la putere – aparitia Gretei Thunberg chiar inainte de Covid-19 nu va fi fost deloc intamplatoare…
Se vor transforma si conceptele-cheie ale relatiilor sociale: casatoriile, parteneriatele de tot felul, legaturile dintre generatii, modul in care ne vom raporta la varstnici – familia, in general, nu va mai fi deloc la fel dupa pandemie, izolare si carantina.
Relatiile profesionale nici ele nu vor scapa nealterate. Munca la domiciliu va incepe sa prevaleze in fata trudei industriale, iar antreprenoriatul individual va incerca sa desfida mitul managerului/CEO de trust multinational.
Sanatatea – la nivel personal si colectiv – va deveni o industrie in sine, depasind, dupa cat se pare, „monstrii Big Pharma”. Economia va fi regandita in functie de cerintele strategice ale acesteia.
Entertainmentul si activitatea sportiva vor suferi, de asemenea, modificari structurale. Va aparea alt tip de star, derivat din cele actuale de influencer, socialite, vlogger, autor de tutoriale s. a. m. d.
Un virus global, nou, care ne tine in casele noastre – poate timp de luni de zile – ne reorienteaza deja relatia cu guvernul, cu lumea exterioara, chiar si unul cu celalalt. …Sau – mai stii? nimic nu e imposibil! – pandemia se va sfarsi mult mai repede decat ne-am fi asteptat, iar noi, cei care pret de cateva luni ne-am modificat dramatic existenta cotidiana si statutul social, ne vom trezi intr-o buna dimineata ca dintr-un vis urat, vom scutura relaxati din umeri si ne vom zice: „Gata! Cosmarul s-a terminat, asa ca putem sa o luam de la capat exact ca inainte, fara sa ne mai temem de nimic!!!”. Intr-un fel sau altul, asa s-a petrecut si dupa ciuma, lepra, holera, malarie, HIV, Ebola, Zika si atatea alte epidemii devastatoare!

Dar, undeva, nu se stie exact unde, poate ca o noua generatie de Big Brothers vegheaza „parinteste” asupra noastra…
Totul pare posibil acum. Sau maine. Nu-i decat un joc cu tulburator de multe strategii.
Cateva lucruri de luat in calcul atunci cand vrem sa apreciem impactul real al pandemiei: supra-incalzirea internetului, conflictul dintre relansarea economiei si ecologie, Big Brother devenit o realitate „necesara”
„Westlessness” vs. regandirea „strategiei industriale si de business, profund dependenta de China si de productia de acolo” – o noua ordine mondiala la orizont
„Vulnerabili si inspaimantati” – o alta rutina cotidiana dupa Covid-19, cu o noua lista de discriminari
Homo Sapiens in genunchi: Yuval Noah Harrari despre „politia sapunului”, de ce Covid-19 le convine atat de mult dictatorilor, „paralizia colectiva” si necesitatea unui nou „plan global” pentru omenire
Streaming divin sau Cautarea lui Dumnezeu online. Cum se schimba Biserica in timpul si dupa pandemie
„Virusii” iubirii si viitorul relatiilor sentimentale care incep cu un… click… sau cu o drona
The New York Times – Covid-19: O privire in urma din 2025. Din care se vede cum coronavirusul a schimbat aproape totul


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-992-426-6
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 168
Tip coperta Necartonat
Autor

Marcus Neumann

Numar pagini 168
Scroll