Prezenta lucrare apare din necesitatea de a oferi studen&539;ilor Facult&259;&539;ii de Drept Universitatea din Bucure&537;ti un suport de curs în vederea preg&259;tirii examenului la disciplina dreptul comer&539;ului interna&539;ional Totu&537;i apreciem c&259; materialul se poate dovedi deopotriv&259; util pentru practicienii &537;i teoreticienii dreptului care caut&259; s&259; solu&539;ioneze probleme juridice referitoare la institu&539;ii specifice dreptului

Curs de dreptul comertului international

de Paul Buglea,Daniel Petrache

Cod produs: 0000218505

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-18-1012-3

Numar de pagini: 278

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Prezenta lucrare apare din necesitatea de a oferi studenților Facultății de Drept, Universitatea din București, un suport de curs în vederea pregătirii examenului la disciplina dreptul comerțului internațional. Totuși, apreciem că materialul se poate dovedi deopotrivă util pentru practicienii și teoreticienii dreptului care caută să soluționeze probleme juridice referitoare la instituții specifice dreptului comerțului internațional.

Printre altele, studiul analizează regimul juridic al investițiilor străine în România și mecanismul specific de soluționare a litigiilor relative la investiții străine reprezentat de arbitrajul organizat de Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID).

Totodată, lucrarea explică de o manieră concisă formarea, conținutul și executarea contractelor comerciale internaționale (Titlul IV) și tratează vânzarea internațională de mărfuri, inclusiv cu privire la Regulile Incoterms 2020 (Titlul V).

Ultimele două titluri sunt dedicate contenciosului transfrontalier. În timp ce Titlul VI abordează soluționarea litigiilor de comerț internațional de către instanțele judecătorești, Titlul VII schițează regulile principale în materia arbitrajului internațional, inclusiv în ceea ce privește controlul exercitat de instanțele judecătorești asupra hotărârilor arbitrale.

Din cuprins

  • considerații generale privind dreptul comerțului internațional
  • subiectele dreptului comerțului internațional
  • investițiile străine
  • generalități privind contractele de comerț internațional
  • contractul de vânzare internațională de mărfuri
  • soluționarea litigiilor de comerț internațional de instanțele judecătorești
  • soluționarea litigiilor de comerț internațional pe calea arbitrajului

Puncte forte

  • indicarea practicii judiciare relevante
  • informații complete pe fiecare temă de comerț internațional
  • structurare și prezentare a informațiilor apte de a face lucrarea facil de parcurs
  • ample referinţe bibliografice

Despre autori

Claudiu-Paul BUGLEA este președinte al Senatului Universității din București (din 2019); avocat în cadrul Baroului București (din 1996); arbitru pe lista de arbitri a Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (din 2011); conferențiar universitar la Facultatea de Drept, Universitatea din București.

Daniel PETRACHE este avocat în cadrul Baroului București (din 2014), asistent universitar la Facultatea de Drept, Universitatea din București.


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-606-18-1012-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 278
Tip coperta Necartonat
Autor

Paul Buglea,Daniel Petrache

Numar pagini 278
Scroll