Reglementarea dreptului de a solicita despagubiri sau o presta&539;ie compensatorie cu ocazia divor&539;ului de&537;i a prezentat un interes deosebit atat pentru practicieni cat &537;i pentru justi&539;iabilii dornici in a-&537;i valorifica asemenea preten&539;ii a ridicat dificulta&539;i aparte in practica In mod surprinzator in pofida unui interval de timp consistent ce a trecut de la intrarea in vigoare a noului Cod civil numarul ac&539;iunilor in justi&539;ie intemeiate pe

Daunele morale si prestatia compensatorie la divort

de Lupu Paula Adina

Cod produs: 0000198316

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-39-0529-2

Numar de pagini: 184

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Reglementarea dreptului de a solicita despagubiri sau o prestație compensatorie cu ocazia divorțului, deși a prezentat un interes deosebit atat pentru practicieni, cat și pentru justițiabilii dornici in a-și valorifica asemenea pretenții, a ridicat dificultați aparte in practica. In mod surprinzator, in pofida unui interval de timp consistent ce a trecut de la intrarea in vigoare a noului Cod civil, numarul acțiunilor in justiție intemeiate pe dispozițiile art. 388 sau 390 C. civ. este totuși destul de redus, la nivel național, numarul fiind inca de ordinul zecilor.

 

In tacerea legiuitorului și in prezența unei literaturi de specialitate care s-a aplecat prea puțin asupra acestui subiect, le-a revenit instanțelor judecatorești sarcina de a defini noțiunile de „prejudiciu cauzat prin desfacerea casatoriei”, respectiv de „dezechilibru semnificativ” in condițiile de viața ale soțului nevinovat.

 

Confruntandu-ma cu propriile dificultați cu ocazia motivarii unor astfel de cereri, am ales sa aprofundez domeniul din punct de vedere teoretic și practic, sesizand particularitațile celor doua instituții juridice.

 

Lucrarea conține un numar de 30 de spețe care mi-au atras atenția atat prin prisma situațiilor de fapt, cat și a motivarilor inedite, iar prin intermediul comentariilor am incercat sa-mi aduc modesta contribuție, prezentand propriile definiții și soluții practice.

 

Deși nu constituie tema prezentei lucrari, am ales sa redau soluțiile cu privire la capetele accesorii de cerere in cateva cazuri aparte (de exemplu: autoritatea parinteasca exclusiva in cazuri deosebite, legaturi personale cu condiția ca minorul sa-și doreasca acest lucru și pastrarea numelui de familie purtat in timpul casatoriei, situație pe care am incadrat-o in categoria celorlalte compensații pe care soțul nevinovat le are in vedere la introducerea cererii de divorț). 

Autoarea


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-606-39-0529-2
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 184
Tip coperta Necartonat
Autor

Lupu Paula Adina

Numar pagini 184
Scroll