Cartea de semiologie elaborat&259; de Prof Dr Dumitru Matei împreun&259; cu colectivul catedrei de medicina familiei de la Universitatea „Carol Davila“ din Bucure&537;ti ne atrage aten&355;ia c&259; chiar dac&259; unele boli pot avea o lung&259; perioad&259; de evolu&355;ie asimptomatic&259; pentru bolnav boala începe cu adev&259;rat odat&259; cu

De la simptom la diagnostic in practica medicului de familie

Cod

Cod produs: 0000194515

disponibilitate Disponibilitate:
livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cartea de semiologie elaborată de Prof. Dr. Dumitru Matei, împreună cu colectivul catedrei de medicina familiei de la Universitatea „Carol Davila“ din București, ne atrage atenţia că, chiar dacă unele boli pot avea o lungă perioadă de evoluţie asimptomatică, pentru bolnav, boala începe cu adevărat odată cu apariţia primelor semne și simptome clinice. Iar viitorul bolnavului respectiv va depinde de modul în care medicul de familie, care este medicul de prim contact, va sesiza și va interpreta semnele și simptomele respective.

//

Medicul de familie este cel care trebuie să rezolve toate problemele patologice și existenţiale ale bolnavului cu ajutorul metodelor clinice. Deși, în aparenţă, observaţia, anamneza și examenul fizic al bolnavului au rămas aceleași, datorită marilor progrese ale medicinei moderne, medicul de familie privește astăzi altfel semnele și simptomele.pe care le acuză bolnavul. În calitatea lui de clinician, medicul de familie trebuie să fie un bun semiolog. Primul lucru cu care vine el în contact, în calitatea lui de medic de prim contact, sunt semnele și simptomele bolnavului. Și, plecând de la semnele și simptomele respective, medicul de familie va trebui să ia în cele din urmă cea mai bună decizie de diagnostic și tratament.

/

Așadar, o mare parte din activitatea medicului de familie este consacrată căutării și interpretării semnelor și simptomelor pe care le acuză bolnavul. De aceea, cartea de semiologie pentru medicul de familie atrage atenţia asupra faptului că medicina de familie este o specialitate predominant clinică și medicul de familie este – sau ar trebui să fi e – un mare clinician, de fapt, singurul mare clinician din sistemele de sănătate moderne.


Autor

Dumitru Matei

Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-162-186-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 330
Numar pagini 330
Scroll