Roman câ&537;tig&259;tor al premiilor HUGO LOCUS & NEBULA Finalist al John W Campbell Memorial Award Anarres &537;i Urras sunt dou&259; lumi gemene din Tau Ceti pe care s-au dezvoltat civiliza&539;ii diametral opuse sub aspectul guvern&259;rii dar &537;i al folosirii resurselor al biodiversit&259;&539;ii &537;i al modului de via&539;&259; al locuitorilorDe&537;i liberi anarhi&537;tii de pe Anarres duc o
- 10%

Deposedatii

de Ursula K. Le Guin

Cod produs: 0000238693

Data aparitie: 2022

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-431-322-5

Numar de pagini: 384

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Roman câștigător al premiilor HUGO, LOCUS & NEBULA

 

Finalist al John W. Campbell Memorial Award

 

Anarres și Urras sunt două lumi gemene din Tau Ceti pe care s-au dezvoltat civilizații diametral opuse sub aspectul guvernării, dar și al folosirii resurselor, al biodiversității și al modului de viață al locuitorilor.

Deși liberi, anarhiștii de pe Anarres duc o viață aspră, plină de lipsuri, fiind constrânși să utilizeze cât mai chibzuit resursele limitate de care dispun și să pună interesele comunității mai presus de toate. În schimb, bogatul Urras se bucură de o guvernare democratică, dar este măcinat de materialism și cupiditate.

Shevek, un reputat profesor universitar de fizică de pe Anarres, pornește într-o călătorie spre Urras pentru a deschide dialogul cu savanții de acolo și a-și prezenta teoriile științifice care ar putea revoluționa călătoriile interstelare. Contactul pe care îl stabilește va duce la schimbarea concepțiilor lui Shevek, dar și la transformarea celor două societăți.

 

Ursula K. Le Guin „nu e doar o scriitoare de science-fiction, ci o figură emblematică a literaturii.“
Stephen King

 

„O carte scrisă cu atenție, cu grijă și chiar cu dragoste.“
The Times Literary Supplement


„Deși calmă, caldă și luminoasă, această carte este o critică inteligentă, nemiloasă și percutantă. Deși a fost scris cu mai bine de jumătate de secol în urmă, iar universul său este plasat la sute de ani în viitor, romanul pune în lumină, în acel fel miraculos în care numai literatura bună o poate face, problemele prezentului. Și, deși acțiunea se desfășoară în societăți extraterestre, romanul vorbește despre oameni și despre cele mai profunde concepte ce frământă mintea umană. Deposedații este o carte capabilă să te schimbe.“
Marian Coman, redactor-șef Armada


Data aparitie 2022
Editie Editia I
ISBN 978-606-431-322-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 384
Tip coperta Necartonat
Autor

Ursula K. Le Guin

Numar pagini 384
Scroll