Omenirea a ajuns într-un punct critic Lumea în care tr&259;im e tot mai instabil&259; &351;i într-o rapid&259; schimbare confruntat&259; cu riscurile existen&355;iale ale noului secol Efectele bune sau rele sînt oricînd posibile Continu&259;m s&259; gîndim viitorul doar pe termen scurt prin dezbateri sterile &351;i contradictorii folosind o retoric&259; alarmist&259; &351;i pesimist&259; În aceast&259; carte pe cît de

Despre viitor. Perspectivele umanitatii

de Martin Rees

Cod produs: 0000198293

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2019

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-467-951-5

Numar de pagini: 288

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Omenirea a ajuns într-un punct critic. Lumea în care trăim e tot mai instabilă şi într-o rapidă schimbare, confruntată cu riscurile existenţiale ale noului secol. Efectele, bune sau rele, sînt oricînd posibile. Continuăm să gîndim viitorul doar pe termen scurt, prin dezbateri sterile şi contradictorii, folosind o retorică alarmistă şi pesimistă. În această carte pe cît de succintă, pe atît de captivantă, binecunoscutul om de ştiinţă şi autor de bestselleruri Martin Rees susţine că şansele omenirii depind decisiv de modul diferit în care vor fi abordate problemele zilei de mîine.

Viitorul omenirii e strîns legat de ştiinţă şi de cum vom şti să utilizăm progresul tehnologic. Pentru a evita riscurile, e necesară o gîndire pe termen lung, raţională, globală, colectivă şi optimistă. Progresele din biotehnologie, cibernetică, robotică şi inteligenţa artificială, aplicate cu înţelepciune, ar putea să ne ofere noi puteri ca să depăşim ameninţările ce pîndesc planeta, începînd cu schimbarea climatică şi sfîrşind cu războiul nuclear. În acelaşi timp, viitoarele progrese în ştiinţa spaţială vor permite explorarea sistemului nostru solar şi chiar a ceea ce se află dincolo de el, folosindu-ne de roboţi şi de inteligenţa artificială. Nu va exista niciun „Plan B”, nicio alternativă viabilă, dacă nu vom avea grijă noi înşine de planeta pe care o locuim.

Punctele de vedere fascinante asupra unor ştiinţe de ultimă generaţie pe care această carte accesibilă publicului larg le oferă vor captiva orice cititor care vrea să înţeleagă problemele critice ce vor defini viitorul omenirii, atît pe Pămînt, cît şi dincolo de acesta.


Data aparitie 2019
Editie Editia I
ISBN 978-973-467-951-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 288
Tip coperta Necartonat
Autor

Martin Rees

Numar pagini 288
Scroll