„Ce ar trebui s&259; mânc&259;m la cin&259;“ Într-o m&259;sur&259; sau alta aceast&259; întrebare simpl&259; asalteaz&259; orice creatur&259; confruntat&259; cu o mare varietate de lucruri pe care le poate mânca Având de ales dintre nenum&259;ratele alimente poten&539;iale pe care le ofer&259; natura oamenii au fost nevoi&539;i s&259; înve&539;e care dintre ele sunt sigure &537;i care nu sunt – ce ciuperci trebuie

Dilema omnivorului

de Michael Pollan

Cod produs: 0000144570

Editura: Publica Com

Data aparitie: 2017

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-722-234-0

Numar de pagini: 592

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

„Ce ar trebui să mâncăm la cină?“ Într-o măsură sau alta, această întrebare simplă asaltează orice creatură confruntată cu o mare varietate de lucruri pe care le poate mânca. Având de ales dintre nenumăratele alimente potențiale pe care le oferă natura, oamenii au fost nevoiți să învețe care dintre ele sunt sigure și care nu sunt – ce ciuperci trebuie evitate, de exemplu, și ce afine putem savura. 

Pollan a împărțit Dilema omnivorului în trei părți, câte una pentru fiecare dintre lanțurile trofice care ne susțin: mâncarea industrializată, mâncarea alternativă sau „organică“ și alimentele pe care oamenii și le procură singuri, din vânat, cules și grădinărit. Pollan urmărește fiecare lanț trofic literalmente din pământ până pe masă, subliniind relația noastră coevolutivă cu speciile pe seama cărora trăim. El încheie fiecare secțiune așezându-se la masă – la McDonald's, acasă cu familia, la o cină cu alimente de la Whole Foods, și la o revoluționară fermă „transorganică“ din Virginia. 

Pentru fiecare masă, el reconstituie proveniența tuturor alimentelor consumate, dezvăluind componentele ascunse pe care le ingerăm fără știrea noastră și explicând modul în care preferința față de anumite alimente reflectă moștenirea noastră ambientală și biologică. 

Dilema omnivorului este o invitație adresată tuturor de a gândi în profunzime ramificațiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan întreprinde un pelerinaj de-a lungul lanțurilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentația etică. 

The New Yorker 

Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente și atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele și tabuurile alimentare până la modul în care evităm nu doar animalitatea hranei noastre, ci și propria animalitate. Autorul este atent la propriile emoții și gânduri, ca să vadă cum îl afectează ceea ce face și ceea ce mănâncă, ca să afle mai multe și să explice ceea ce știe. Abordarea lui este impregnată de sinceritate și conștiință de sine. Cauza lui este justă, gândirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingătoare. Aveți grijă ce mâncați! 

The Washington Post 


Data aparitie 2017
Editie Editia I
ISBN 978-606-722-234-0
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 592
Tip coperta Necartonat
Autor

Michael Pollan

Scroll