Ajunsa la cea de-a doua editie lucrarea Drept administrativ Vol II Dreptul administrativ al bunurilor realizeaza o analiza cuprinzatoare si complexa a activitatii administratiei publice urmarind sa puncteze cele mai relevante aspecte ale conduitei administratiei publice fata in fata cu bunurile ale sale indeosebi dar si ale particularilorCei trei piloni pe care se structureaza lucrarea sunt domeniul public – administratia trebuie sa puna in valoare

Drept administrativ. Vol. II. Dreptul administrativ al bunurilor. Editia a II-a

de Ovidiu Podaru

Cod produs: 0000198150

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

ISBN: 978-606-271-392-8

Numar de pagini: 344

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Ajunsa la cea de-a doua editie, lucrarea Drept administrativ. Vol. II. Dreptul administrativ al bunurilor realizeaza o analiza cuprinzatoare si complexa a activitatii administratiei publice, urmarind sa puncteze cele mai relevante aspecte ale conduitei administratiei publice fata in fata cu bunurile, ale sale indeosebi, dar si ale particularilor.
Cei trei piloni pe care se structureaza lucrarea sunt: domeniul public – administratia trebuie sa puna in valoare bunurile afectate unei utilitati publice; domeniul privat – administratia trebuie sa rezolve problema bunurilor sale proprietate „privata”, in fine exproprierea – administratia, in dezvoltarea proiectelor sale, se loveste adesea de bunurile particularilor, care ii sunt necesare.

Avand in vedere multitudinea de probleme survenite in aplicarea regulilor ce guverneaza aceste domenii, se poate caracteriza activitatea administratiei legata de bunuri ca fiind coerenta si consecventa?

La aceasta intrebare isi propunea sa raspunda autorul la aparitia primei editii. La 8 ani de la acel moment, aceasta editie apare in vremuri si mai tulburi, nu doar pentru domeniul public, cat si pentru dreptul administrativ insusi, avand in vedere faptul ca noua reglementare in materie, Codul administrativ, a fost atacat de catre Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala, cu o exceptie care are sanse mai mult decat rezonabile de a fi admisa, cu consecinta declararii acestui cod ca neconstitutional, in integralitate.

In acest context, lucrarea de fata expune materia dreptului administrativ al bunurilor atat prin raportare la legislatia veche (care, in contextul declararii ca neconstitutional a Codului administrativ, s-ar putea intoarce ca un bumerang), dar include si trimiteri la recentul Cod administrativ, care este, de iure, in vigoare.


Data aparitie 2019
ISBN 978-606-271-392-8
Numar de pagini 344
Autor

Ovidiu Podaru

Numar pagini 344
Scroll