Lucrarea este structurata in 3 parti Partea introductiva Administratia publica Personalul din administratie compuse din 28 de prelegeri in care se trateaza rand pe rand notiuni fundamentale ale dreptului administrativ cu principalele distinctii care trebuie facute Partea introductiva fiecare autoritate publica ce compune administratia publica centrala si locala Administratia publica functia publica si toate aspectele pe care aceasta le implica Personalul din

Drept administrativ volumul I (editia a V a)

de Dana Apostol Tofan

Cod produs: 0000205108

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2020

Editie: Editia a V a

ISBN: 978-606-18-0993-6

Numar de pagini: 384

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea este structurata in 3 parti (Partea introductiva, Administratia publica, Personalul din administratie) compuse din 28 de prelegeri in care se trateaza rand pe rand notiuni fundamentale ale dreptului administrativ cu principalele distinctii care trebuie facute (Partea introductiva), fiecare autoritate publica ce compune administratia publica centrala si locala (Administratia publica), functia publica si toate aspectele pe care aceasta le implica (Personalul din administratie).

 

Editia a 5-a a volumului I este printre primele lucrari aparute in doctrina de drept administrativ ce analizeaza o parte importanta din aceasta disciplina in lumina Codului administrativ, volumul II urmand a completa analiza, la fel, pe baza Codului administrativ.
Continutul acestei editii este mai sintetizat, fiind inlaturate o serie de informatii considerate mai putin relevante, iar la unele titluri si subtitluri au intervenit unele modificari necesare. De asemenea, s-a realizat o restructurare a reperelor bibliografice, acum asezate la finalul fiecareia dintre cele 3 parti din lucrare.

La fel ca la editiile anterioare si in aceasta editie s-a realizat o actualizare a doctrinei utilizate, prin promovarea lucrarilor mai recente si prin includerea unor noi studii sau articole de specialitate. Totodata, s-a urmarit introducerea unor noi elemente de jurisprudenta. Principalul element de noutate este reprezentat de Codul administrativ, care a fost adoptat recent si pe baza caruia autoarea isi fundamenteaza intreaga analiza. Daca la editiile anterioare explicatiile aveau la baza dispozitii legale cuprinse intr-o sumedenie de acte normative, drept consecinta a unificarii acestora intr-un singur act, prezenta editie are avantajul unui continut mai sintetizat, mai accesibil ce permite intelegerea usoara si completa a materiei prezentate.

Din cuprins
•    notiuni fundamentale pentru dreptul administrativ
•    relatia guvernare-administratie publica
•    obiectul, definitia si trasaturile dreptului administrativ
•    normele si raporturile de drept administrativ
•    codificarea dreptului administrativ si a procedurii administrative
•    analiza institutiei Presedintelui Romaniei
•    analiza institutiei Guvernului Romaniei
•    administratia centrala de specialitate
•    administratia publica locala
•    functia publica

Puncte forte ale lucrarii Drept administrativ. Volumul I. Editia a 5-a
•    se fundamenteaza in principal pe dispozitiile Constitutiei si ale Codului administrativ
•    prezentarea relativ sintetica si la obiect a materiei
•    continutul este structurat in 28 de prelegeri, fiecare dintre acestea abordand un subiect important din dreptul administrativ
•    abordeaza  si aspecte importante de natura istorica si de drept comparat
•    surse bibliografice numeroase
•    pe langa doctrina recenta, mai cuprinde doctrina romaneasca clasica si din strainatate
•    include principalele decizii ale Curtii Constitutionale pronuntate in aceasta materie
•    abordeaza si unele probleme juridice pe care le ridica actele normative adoptate in contextul crizei generate de pandemia Covid-10

Despre autor
Dana Apostol Tofan este profesor universitar si profesor asociat la Colegiul juridic franco-roman de studii europene. Este conducator de doctorat in cadrul Scolii doctorale a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, cu o vasta experienta practica in domeniul dreptului administrativ. Domeniul de specializare de-a lungul intregii cariere universitare si de cercetare a fost Dreptul administrativ si stiinta administratiei, Dreptul administrativ comparat, in care a dezvoltat si o bogata activitate publicistica. In egala masura a beneficiat de specializari importante in strainatate dar a si participat la reuniuni si conferinte in strainatate, inclusiv, in calitate de profesor invitat in Franta si in Brazilia. Activitatea teoretica a fost dublata inca de la inceputul carierei didactice de o interesanta activitate practica, autoarea oferind consultanta de specialitate in numeroase si variate programe, uneori Phare si, mai recent, fiind implicata in programe europene.


Data aparitie 2020
Editie Editia a V a
ISBN 978-606-18-0993-6
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 384
Tip coperta Necartonat
Autor

Dana Apostol Tofan

Numar pagini 384
Scroll