Lucrarea Drept administrativ Vol II Dreptul administrativ al bunurilor reprezinta o analiza complexa si aprofundata asupra unui concept fundamental al dreptului – proprietatea in relatia sa cu administratia publicaCei trei piloni pe care este structurata lucrarea sunt domeniul public – administratia trebuie sa puna in valoare bunurile afectate unei utilitati publice; domeniul privat – administratia

Drept administrativ. Volumul II Dreptul administrativ al bunurilor (editia a III a)

de Ovidiu Podaru

Cod produs: 0000227164

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2021

Editie: Editia a III a

ISBN: 978-606-27-1746-9

Numar de pagini: 392

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Lucrarea Drept administrativ. Vol. II. Dreptul administrativ al bunurilor reprezinta o analiza complexa si aprofundata asupra unui concept fundamental al dreptului – proprietatea, in relatia sa cu administratia publica.

Cei trei piloni pe care este structurata lucrarea sunt: domeniul public – administratia trebuie sa puna in valoare bunurile afectate unei utilitati publice; domeniul privat – administratia trebuie sa rezolve problema bunurilor sale proprietate „privata”, in fine exproprierea – administratia, in dezvoltarea proiectelor sale, se loveste adesea de bunurile particularilor, care ii sunt necesare.

Ce aduce nou aceasta editie a 3-a? In primul rand, actualizarea materiei prin raportare la prevederile Codului administrativ, care a fost declarat constitutional de catre Curtea Constitutionala. In al doilea rand, mai multa doctrina si jurisprudenta, comentate aprobativ sau critic, dupa caz. Totodata, anumite teme au fost analizate mult mai detaliat decat in editiile anterioare: regimul juridic al drepturilor reale administrative (cel de administrare si de concesiune, respectiv dreptul de folosinta gratuita), dar si compatibilitatea dintre ele, respectiv dintre acestea si dreptul de inchiriere; problematica actiunilor posesorii asupra domeniului public; in fine, chestiunea extrem de pragmatica a inventarierii domeniului public si privat al statului si unitatilor administrativ-teritoriale. 

In materia exproprierii, s-a urmarit adaptarea la noile realitati dictate de aplicabilitatea generalizata a Legii nr. 255/2010, verificand, astfel, daca textele Legii nr. 33/1994 se mai aplica exproprierilor intemeiate pe prevederile legii speciale si, in caz afirmativ, daca trebuie ele adaptate intr-o oarecare masura. 

Astfel, lucrarea Drept administrativ. Vol. II. Dreptul administrativ al bunurilor este utila deopotriva studentilor, in aprofundarea acestei parti a dreptului administrativ, dar si practicienilor, avand in vedere multitudinea de probleme ce se nasc in legatura cu domeniul public si privat al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale, precum si cu exproprierea pentru cauza de utilitate publica.


Data aparitie 2021
Editie Editia a III a
ISBN 978-606-27-1746-9
Numar de pagini 392
Autor

Ovidiu Podaru

Numar pagini 392
Scroll