Actualul curs de drepturi reale aflat la cea de-a III-a edi&539;ie dore&537;te sa ofere studen&539;ilor &537;i masteranzilor informa&539;ii utile privind institu&539;ii specifice acestei par&539;i a dreptului civil autorii urmarind sa aduca elemente noi din doctrina &537;i din practica judiciara &537;i sa actualizeze con&539;inutul cursului in raport de modificarile legislative survenite cum ar fi spre exemplu OUG nr 572019 privind Codul administrativ act normativ

Drept civil. Drepturile reale (editia a III-a)

Cod

Cod produs: 0000199415

disponibilitate Disponibilitate:
livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Actualul curs de drepturi reale, aflat la cea de-a III-a ediție, dorește sa ofere studenților și masteranzilor informații utile privind instituții specifice acestei parți a dreptului civil, autorii urmarind sa aduca elemente noi din doctrina și din practica judiciara și sa actualizeze conținutul cursului in raport de modificarile legislative survenite, cum ar fi, spre exemplu O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, act normativ important in studiul dreptului de proprietate publica.

Autorii au avut in vedere reglementarile actualului Cod civil și, atunci cand s-a considerat necesar, a fost efectuata o analiza comparativa intre reglementarea actuala și aceea conținuta de Codul civil roman din 1864. De asemenea, au fost prezentate unele elemente de drept comparat, la unele dintre instituțiile studiate.

Autorii au efectuat un studiu amanunțit al instituțiilor juridice din materia drepturilor reale, cursul constituind un instrument important de studiu pentru studenții și masteranzii facultaților de drept, dar și o sursa de documentare pentru teoreticienii și practicienii dreptului.

Subliniem aceea ca autorii au urmarit evidențierea acelor aspecte considerate ca fiind de mare importanța in materia drepturilor reale pentru aplicarea corecta a reglementarilor legale, dar și in scopul imbunatațirii actualului cadru legal. Trebuie reținut ca opiniile, punctele de vedere ale autorilor pot fi supuse discuțiilor și dezbaterilor științifice, pot constitui elemente de analiza in scopul imbunatațirii legislației.

 

Autorii au urmarit sa ofere informații cu privire la patrimoniu și funcțiile acestuia, drepturile patrimoniale, posesie, dreptul de proprietate privata și publica, regimul juridic al circulației unor bunuri, modalitațile juridice ale dreptului de proprietate, dezmembramintele dreptului de proprietate privata, modurile de dobandire a dreptului de proprietate, limitele și restricțiile dreptului de proprietate privata, apararea dreptului de proprietate, cadastrul și publicitatea imobiliara.


Autor

Cristian Jora , Ioan Ciochina Barbu

Data aparitie 2019
Editie Editia a III a
ISBN 978-606-39-0530-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 434
Numar pagini 434
Tip coperta Necartonat
Scroll