Drept civil Drepturile reale principale Studiu aprofundat este o lucrare in care veti regasi o analiza amanuntita a institutiilor reglementate in Cartea a III-a a Codului civil – Despre bunuriAutoarea trateaza riguros toate institutiile si aspectele importante din materia drepturilor reale precum notiunea de patrimoniu aproprierea si clasificarea bunurilor distinctia lucru-bun-drept patrimonial comparatia drepturilor reale cu

Drept civil. Drepturile reale principale

de Irina Sferdian

Cod produs: 0000227161

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-606-27-1863-3

Numar de pagini: 1008

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Drept civil. Drepturile reale principale. Studiu aprofundat este o lucrare in care veti regasi o analiza amanuntita a institutiilor reglementate in Cartea a III-a a Codului civil – Despre bunuri.

Autoarea trateaza riguros toate institutiile si aspectele importante din materia drepturilor reale, precum: notiunea de patrimoniu, aproprierea si clasificarea bunurilor, distinctia lucru-bun-drept patrimonial, comparatia drepturilor reale cu drepturile de creanta si cu cele potestative, regimul proprietatii private si al dezmembramintelor sale, regimul proprietatii publice, posesia ca stare de fapt si elementele de publicitate imobiliara.

Cartea a fost conceputa si structurata de la bun inceput avandu-se in vedere o dubla destinatie. In primul rand, studentii facultatilor de drept, mai ales cei din anul II de studiu, aflati la primul contact cu materia drepturilor reale, si, in al doilea rand, practicienii si teoreticienii dreptului, in general, toti cei pasionati de cercetarea aprofundata a uneia dintre cele mai interesante parti din Codul civil. Din acest motiv, veti observa inclusiv o delimitare a grafica a celor doua planuri de analiza, astfel incat studentii sa poata parcurge cu usurinta aspectele esentiale, iar teoreticienii, problemele de detaliu, controversele doctrinare, opiniile autoarei, pozitia jurisprudentei.


Data aparitie 2021
ISBN 978-606-27-1863-3
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 1008
Autor

Irina Sferdian

Numar pagini 1008
Scroll