Cursul de teoria generala a obliga&539;iilor are in vedere in principal dispozi&539;iile con&539;inute de noul Cod civil precum &537;i practica judiciara pertinentaSunt con&539;inute in lucrare referiri la dispozi&539;iile din vechiul Cod civil date fiind nevoile practice pe rolul instan&539;elor de judecata fiind spe&539;e in care aplicabile sunt dispozi&539;ii din respectivul Cod in care se fac referiri la legile doctrina &537;i practica de drept comparat in

Drept Civil. Teoria generala a obligatiilor

de Florica Ciutacu

Cod produs: 0000201644

Data aparitie: 2020

ISBN: 978-606-390-583-4

Numar de pagini: 228

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Cursul de teoria generala a obligațiilor are in vedere, in principal, dispozițiile conținute de noul Cod civil, precum și practica judiciara pertinenta.

Sunt conținute in lucrare referiri la dispozițiile din vechiul Cod civil, date fiind nevoile practice, pe rolul instanțelor de judecata fiind spețe in care aplicabile sunt dispoziții din respectivul Cod, in care se fac referiri la legile, doctrina și practica de drept comparat, in principal din arealele de drept care au servit ca model legiuitorului roman.

Volumul de fața abordeaza in detaliu tema obligațiilor, de la noțiunea de obligație civila pana la modul de stingere a acestora. Autorul pornește de la clasificarea și incheierea contractelor, pentru a putea interpreta fiecare categorie in parte. Un capitol important este dedicat actului juridic ca izvor de obligații, continuand cu fapta ilicita in caz de raspundere penala pentru fapta proprie sau pentru fapta altuia. De asemenea, autorul dezbate executarea silita in natura, dar și prin echivalent, precum și drepturile creditorului. De aici decurge, automat, transmisiunea obligațiilor, urmata de transformarea acestora și, nu in ultimul, rand, de modurile de stingere a obligațiilor. Sintetizand, lucrarea de fața atinge toate subiectele necesare pentru a aprofunda teoria generala a obligațiilor. In plus, fiecare capitol este completat de un test complex, utile pentru verificarea cunoștințelor acumulate pe aceasta tema.

Daniela Nae


Data aparitie 2020
ISBN 978-606-390-583-4
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 228
Tip coperta Necartonat
Autor

Florica Ciutacu

Numar pagini 228
Scroll