Prin lucrarea Drept comparat &537;i sisteme juridice contemporane autoarea propune o incursiune în geografia juridic&259; global&259; în contextul curentului de mondializare a dreptului Juristul secolului XXI trebuie s&259; fie format în legisla&539;ia na&539;ional&259; îns&259; aceast&259; formare nu este complet&259; decât dac&259; se contureaz&259; &537;i imaginea de ansamblu a încadr&259;rii propriului sistem juridic

Drept comparat si sisteme juridice contemporane (editia a II a )

de Andra Iftimiei

Cod produs: 0000212605

Data aparitie: 2020

Editie: Editia a II a

ISBN: 978-606-39-0726-5

Numar de pagini: 328

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Prin lucrarea Drept comparat și sisteme juridice contemporane autoarea propune o incursiune în geografia juridică globală, în contextul curentului de mondializare a dreptului. Juristul secolului XXI trebuie să fie format în legislația națională, însă această formare nu este completă decât dacă se conturează și imaginea de ansamblu a încadrării propriului sistem juridic în marile sisteme de drept din lume. 

 

Complexitatea materiei a condus spre necesitatea unei prezentări sintetice a sistemelor juridice existente astăzi în lume. Structura lucrării acoperă următoarele teme: Dreptul comparat ca știință, Sisteme de drept clasice (sistemul de drept civil și sistemul common law) și Sisteme de drept ce depășesc granițele Occidentului (sistemul islamic, sistemul asiatic și sistemul african).

Ediția a doua a cursului aduce ca element de noutate o redimensionare a sistemelor studiate, în sensul în care este completată expunerea și analiza unor noi sisteme de drept, față de ediția anterioară (Italia, Belgia, Danemarca, Suedia, Arabia Saudită, Iran).

 

Lucrarea se bucură de o vastă documentare bibliografică străină, remarcându-se prin multitudinea și claritatea informațiilor oferite.

 

Adresabilitatea lucrării vizează, în principal, studenții facultăților de drept unde este inclusă în programa de studiu această disciplină, masteranzii, doctoranzii, dar și practicienii și teoreticienii dreptului.


Data aparitie 2020
Editie Editia a II a
ISBN 978-606-39-0726-5
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 328
Tip coperta Necartonat
Autor

Andra Iftimiei

Numar pagini 328
Scroll