Coexistenta pasnica a statelor mentinerea pacii si a securitatii colectivitatilor umane constituie valori importante pentru intreaga comunitate internationala si pentru fiecare dintre membrii saiIn plus persoana fizica si bunurile acesteia afectate de ostilitatile dintre state necesita masuri sporite de protectie Preocuparea pentru protejarea acestor valori s-a impus greu si relativ tarziu sub forma unor reguli juridice care sa creeze obligatii nu numai in sarcina statelor

Drept international umanitar (editia a II-a)

de Laura Maria Craciunean-Tatu

Cod produs: 0000199596

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2019

Editie: Editia a II a

ISBN: 978-606-27-1374-4

Numar de pagini: 312

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Coexistenta pasnica a statelor, mentinerea pacii si a securitatii colectivitatilor umane constituie valori importante pentru intreaga comunitate internationala si pentru fiecare dintre membrii sai.

In plus, persoana fizica si bunurile acesteia, afectate de ostilitatile dintre state, necesita masuri sporite de protectie. Preocuparea pentru protejarea acestor valori s-a impus greu si relativ tarziu, sub forma unor reguli juridice care sa creeze obligatii, nu numai in sarcina statelor, dar si in sarcina celorlalti participanti la ostilitati.

Mai mult, termenul „umanitar” se refera la luarea in considerare si protejarea fiintei umane tocmai datorita acestei calitati, independent de orice considerente de ordin politic, economic, social, religios, militar sau de alta natura si implica, in felul acesta, in mod intrinsec, o dimensiune morala importanta. Intr-un atare context, dreptul international umanitar apare ca reflectare a dimensiunii juridice a acestui aspect moral.

Cursul Drept international umanitar, aflat la cea de a II-a sa editie, sintetizeaza principalele aspecte privind definitia si evolutia dreptului international umanitar, tipurile de conflicte armate existente, principiile dreptului international umanitar, participantii la conflictele armate, metodele de protejare a celor care nu iau parte la acestea si a bunurilor ce nu pot face obiectul atacurilor in cadrul acestor conflicte, precum si metodele si mijloacele de purtare a conflictelor armate. In final, este prezentata materia raspunderii internationale pentru violarea dreptului international umanitar.

Intr-o societate internationala care se dezvolta rapid, se observa o multiplicare si o diversificare a conflictelor internationale, caracteristicile acestor conflicte contemporane, multitudinea atacurilor teroriste recente, dar si noile tehnologii care invadeaza „campul de lupta modern” dovedindu-se a fi o mare provocare cu privire la modul in care se aplica normele dreptului international contemporan.

Surprinzand toate valentele unei ramuri de drept in continua dezvoltare, lucrarea Drept international umanitar se dovedeste a fi o lectura extrem de interesanta nu doar pentru studentii care urmeaza cursurile in acest domeniu, ci si pentru publicul larg, dornic de a cunoaste tabloul unei realitati care ne marcheaza, inevitabil, in fiecare zi.


Data aparitie 2019
Editie Editia a II a
ISBN 978-606-27-1374-4
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 312
Autor

Laura Maria Craciunean-Tatu

Numar pagini 312
Scroll