Despre lucrareCulegerea de teste gril&259; are menirea de a-i sprijini pe participan&539;ii la diferitele examene ce presupun însu&537;irea unor cuno&537;tin&539;e de Drept penal Partea special&259; Cum nu exist&259; examene ideale preg&259;tirea trebuie adaptat&259; examenelor concrete indiferent cât de bine sau de r&259;u sunt acestea concepute Ca atare grilele prezentate în culegere nu reprezint&259; decât un simplu

Drept penal. Partea Speciala. Culegere de teste grila. Ed. a VI-a

de Colectiv redactional

Cod produs: 0000199978

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2020

Editie: editia VI

ISBN: 978-606-180-960-8

Numar de pagini: 192

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Despre lucrare

Culegerea de teste grilă are menirea de a-i sprijini pe participanții la diferitele examene ce presupun însușirea unor cunoștințe de Drept penal. Partea specială. Cum nu există examene ideale, pregătirea trebuie adaptată examenelor concrete, indiferent cât de bine sau de rău sunt acestea concepute. Ca atare, grilele prezentate în culegere nu reprezintă decât un simplu „teren de antrenament” pentru participanții la examene, așa cum sunt aceste examene concepute, de regulă, în prezent.

Despre ediţia 6

Conţinutul unor grile a fost recorectat şi pus în acord cu ultimele modificări ale Codului penal, cartea conţinând 20 de grile noi.

Cuvintele autorilor despre lucrare

Supraîncărcarea spiritului prin sistemul notelor și excesele sistemului de competiție asasinează spiritul, a spus un mare savant. S-a mai spus că singurul lucru bun la un examen este faptul că ne poate arăta „ce nu știm”. Indiferent cum ar fi conceput, un examen este susceptibil de critici. Cu cât face mai mult apel la cantitatea de cunoștințe în dauna calității cunoașterii, cu cât se bazează mai mult pe principiile șabloanelor în dauna principiilor logice, cu atât mai mult un examen este criticabil. Sistemul de examinare bazat pe grile, fie că acestea sunt închise, deschise ori semideschise, este și el criticabil și a fost deseori contestat. Singura justificare a examenului grilă este numărul mare de participanți, iar singurul aspect (relativ) pozitiv este obiectivitatea rezultatului de departajare (în pofida subiectivității criteriilor, a cerințelor). Altfel, sistemul grilă are păcatele comune multor examene: pune accentul pe cantitatea de cunoștințe și favorizează gândirea schematică.

Recomandarea autorilor

Recomandăm cu toată convingerea ca aceste teste grilă să fie utilizate ca simple instrumente de verificare (de testare) a cunoștințelor. Ele nu trebuie, și nici nu pot în opinia noastră, să înlocuiască pregătirea specifică, temeinică, bazată pe lege, pe doctrina și practica în domeniu.

Pentru o pregătire completă, a se vedea: Drept penal. Partea specială I și Drept penal. Partea specială II.

Din cuprins

  • 800 grile din materia Dreptului penal. Partea specială
  • testele sunt organizate respectând ordinea din Cod: infracțiuni contra persoanei; infracțiuni contra patrimoniului; infracțiuni contra autorității; infracțiuni contra înfăptuirii justiției; infracțiuni de corupție și de serviciu; infracțiuni de fals; infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice; infracțiuni contra familiei
  • răspunsuri la teste

Puncte forte

  • grilele reprezintă un „teren de antrenament” pentru participanții la examenele de an, de licență și de admitere în profesii juridice;
  • întrebările au fost formulate în sistemul tip grilă semideschisă, ceea ce înseamnă că răspunsurile corecte pot avea fie o variantă, fie două variante exacte;
  • testele grilă sunt menite să arate „ce nu știm” înainte de a o constata prin examen

Despre autori
Valerian CIOCLEI este profesor universitar la disciplinele Criminologie și Drept penal. Partea specială (Facultatea de Drept a Universității din București); membru al Comisiei de redactare a Noului Cod penal; avocat.

Cristina ROTARU este profesor universitar la disciplinele Drept penal. Partea specială și Criminologie (Facultatea de Drept a Universității din București); formator la Institutul Național al Magistraturii; judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Andra-Roxana TRANDAFIR este lector universitar la disciplinele Criminologie și Drept penal. Partea specială (Facultatea de Drept, Universitatea din București); avocat; secretar de redacție al revistei Analele Universității din București - Seria Drept; secretar general al Asociației Henri Capitant a Prietenilor Culturii Franceze – România; reprezentant al României în cadrul Grupului Partener al Institutului Max Planck pentru Criminologie Balcanică, stabilit cu Universitatea din Zagreb.

 


Data aparitie 2020
Editie editia VI
ISBN 978-606-180-960-8
Numar de pagini 192
Tip coperta Necartonat
Autor

Colectiv redactional

Numar pagini 192
99 Colectiv redactional

De acelasi autor

Produse similare

Scroll