In volumul II al lucrarii Drept penal Partea speciala sunt analizate infractiunile cuprinse in Titlurile V-XII ale Partii speciale din Codul penal in vigoare de la 1 februarie 2014 si anume infractiunile de coruptie si de serviciu infractiunile de fals infractiunile contra sigurantei publice infractiunile care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala infractiunile electorale infractiunile contra securitatii nationale infractiunile contra capacitatii

Drept penal Partea Speciala volumul II. editia IV

de Valerian Cioclei/ Cristina Rotaru/Andra Roxana Trandafir

Cod produs: 0000203210

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2020

Editie: editia IV

ISBN: 978-606-180-928-8

Numar de pagini: 544

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

In volumul II al lucrarii Drept penal. Partea speciala sunt analizate infractiunile cuprinse in Titlurile V-XII ale Partii speciale din Codul penal in vigoare de la 1 februarie 2014, si anume infractiunile de coruptie si de serviciu, infractiunile de fals, infractiunile contra sigurantei publice, infractiunile care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala, infractiunile electorale, infractiunile contra securitatii nationale, infractiunile contra capacitatii de lupta a fortelor armate, infractiunile de genocid, contra umanitatii si de razboi.
Fiecare infractiune este examinata potrivit urmatoarei structuri: continut legal (se prezinta toate variantele de incriminare: tip, atenuate, agravate, asimilate) si caracterizare; structura infractiunii, unde sunt prezentate: elementele preexistente (obiectul juridic special si obiectul material, subiectii infractiunii – subiectul activ nemijlocit, participatia penala, subiectul pasiv); continutul constitutiv (latura obiectiva: elementul material, cerintele esentiale, urmarea imediata, legatura de cauzalitate, respectiv latura subiectiva: forma de vinovatie, mobilul, scopul); formele infractiunii (actele pregatitoare, tentativa, consumarea, epuizarea); sanctiunile.

Pentru a veni in sprijinul unei pregatiri temeinice a fiecarui student, la elaborarea cursului Drept penal. Partea speciala s-a urmarit ca, prin prezentarea comparativa cu vechiul Cod penal, prin modul de exprimare, de explicare a continutului infractiunilor, a termenilor si a expresiilor specifice, ideile formulate sa fie cat mai clare si pe intelesul studentilor. Acolo unde a fost cazul, analiza teoretica a fost sustinuta cu exemple din practica judiciara, pentru a da posibilitatea cititorilor de a observa cat mai bine cum se face aplicarea in practica a dispozitiilor legale in cazul savarsirii unei anumite infractiuni. De asemenea, s-a tinut seama de toate modificarile si completarile operate de legiuitor, precum si de jurisprudenta obligatorie a Curtii Constitutionale si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie publicate pana la data de 12 mai 2020.

Cartea Drept penal. Partea speciala poate fi utila atat studentilor care se pregatesc pentru examenul de an sau de licenta, cat si tuturor celor care doresc sa participe la concursurile de admitere in profesie ori de definitivat.


Data aparitie 2020
Editie editia IV
ISBN 978-606-180-928-8
Numar de pagini 544
Tip coperta Necartonat
Autor

Valerian Cioclei/ Cristina Rotaru/Andra Roxana Trandafir

Numar pagini 544
Scroll