Despre lucrareLucrarea de fa&539;&259; analizeaz&259; aspectele privind obiectivele procesului penal dar &537;i a manierei în care aceste obiective sunt realizate în practica judiciar&259; penal&259; Fiind conceput&259; ca un suport de curs pentru studen&539;i aceasta reprezint&259; o contribu&539;ie real&259; la în&539;elegerea termenilor juridici specifici cuprinzând trimiteri la lucr&259;ri de referin&539;&259; exemple &537;i

Drept procesual penal. Partea Generala

de Flaviu Ciopec

Cod produs: 0000195744

Editura: C.H. Beck

Data aparitie: 2019

Editie: Editia a II a

ISBN: 978-606-18-0921-9

Numar de pagini: 312

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Despre lucrare

Lucrarea de față analizează aspectele privind obiectivele procesului penal, dar și a manierei în care aceste obiective sunt realizate în practica judiciară penală. Fiind concepută ca un suport de curs pentru studenți, aceasta reprezintă o contribuție reală la înțelegerea termenilor juridici specifici, cuprinzând trimiteri la lucrări de referință, exemple și jurisprudență, adresându-se astfel și tuturor celor care doresc o aprofundare a științelor penale.

Viziunea autorului

Obiectivele procesului penal sunt adevărul, legitimitatea și eficacitatea. Adevărul conferă autoritate epistemică deciziilor judiciare și le ranforsează din interior. Chiar dacă adevărul obținut adesea în proces nu este adevărul obiectiv, ci doar o specie a acestuia, consecință a lipsei de infailibilitate a justiției umane, aceasta nu induce o capitulare a organelor chemate să înfăptuiască justiția, ci o continuă luptă pentru obținerea ei. Legitimitatea este asigurată de așa-numita moralitate procedurală, ce oprește organele judiciare să actualizeze principiul „scopul scuză mijloacele”. Justiția penală nu trebuie doar să se facă, ci trebuie să se și vadă cum se face. În fine, eficacitatea este importantă într-un context al necesității asigurării certitudinii represiunii. Între aceste coordonate, procesul penal, ghidat de un nou cod legislativ, încearcă să acomodeze idei mai noi sau mai vechi, într-un demers de aculturație mai mult sau mai puțin inspirat și cu consecințe importante pentru contenciosul de aproape 400.000 de litigii penale noi anual.

Din cuprins

acțiunea penală
acțiunea civilă
contra-acțiunea în procesul penal
funcțiile procesuale
incidentele de competență
probatoriul în procesul penal
măsurile procesuale și procedurale
actele procesuale și procedurale
Puncte forte

explicații clare și concise în materia dreptului procesual penal, partea generală
analiză a obiectivelor procesului penal
corelații legislative, ample referințe doctrinare și jurisprudențiale
explicații bogate care însoțesc termenii juridici specifici dreptului procesual penal
abordarea limpede a conceptelo


Data aparitie 2019
Editie Editia a II a
ISBN 978-606-18-0921-9
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 312
Tip coperta Necartonat
Autor

Flaviu Ciopec

Numar pagini 312
Scroll