Internetul este parte din realitatea noastra Iar odata cu extinderea marginilor acestei realitati prin incalcarea trecerii dintre offline si online s-a extins si sfera in care drepturile libertatile si obligatiile noastre pot coexista Cunoasterea si respectarea limitei ne pastreaza si aici in cadrul legalitatii Necunoasterea limitei inseamna deseori depasirea si implicit incalcarea dreptului celuilaltInsa cum ne aparam drepturile in noua

Dreptul european al internetului

de Elena Lazar , Nicolae Dragos Costescu

Cod produs: 0000219133

Editura: Hamangiu

Data aparitie: 2021

ISBN: 978-606-271-794-0

Numar de pagini: 288

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Internetul este parte din realitatea noastra. Iar odata cu extinderea marginilor acestei realitati (prin incalcarea trecerii dintre offline si online) s-a extins si sfera in care drepturile, libertatile si obligatiile noastre pot coexista. Cunoasterea si respectarea limitei ne pastreaza si aici in cadrul legalitatii. Necunoasterea limitei inseamna deseori depasirea si, implicit, incalcarea dreptului celuilalt.

Insa, cum ne aparam drepturile in noua realitate? Raspunsul la aceasta intrebare il vom afla pe parcursul intregii lucrari, asambland rand pe rand dezlegari ale unor chestiuni practice si de actualitate, precum:
•    Exista oare reguli specifice privind jurisdictia aplicabila mediului online?
•    Ce este semnatura electronica?
•    Cine sunt intermediarii online?
•    Care este corelatia dintre continutul ilegal si continutul potential daunator?
•    Ce sunt regimurile safe harbor?
•    Care ar putea fi locul de executare a obligatiei in spatiul cibernetic sau locul producerii prejudiciului?
•    Care sunt limitele unor sanctiuni precum filtrarea si blocarea?
•    Exista oare o linie de echilibru in conflictul dintre monitorizarea generala a furnizorilor si interesele titularilor drepturilor de autor – care nu ar trebui sa se confrunte in nenumarate randuri cu aceleasi incalcari ale drepturilor, incalcari ce nu pot fi intotdeauna prevenite printr-o simpla procedura de notificare si retragere?
•    Ce rol joaca Conventia de la Budapesta in contextul reglementarii criminalitatii informatice?
•    Ce este securitatea cibernetica? Are Securitatea cibernetica in vedere numai protectia activelor virtuale din interiorul spatiului cibernetic sau se aplica si activelor fizice, cum ar fi sistemele de control industrial, linii de productie, centrale electrice etc.? Oare toate atacurile cibernetice au aceeasi amploare, aceleasi efecte? Cum le putem deosebi de alte actiuni cibernetice, precum cyber crime?
•    Care este limita unde libertatea de exprimare poate fi ingradita in mediul online (din perspectiva jurisprudentei C.E.D.O.)?
•    Care este distanta dintre declaratiile sarcastice, agresive si ostile si discursul extremist sau de ura (hate speech)?
•    Cum opereaza raspunderea platformelor media online pentru continut generat de utilizatori si pentru hyperlinkuri?
•    Care este balansul dintre incalcarile drepturilor de autor online si libertatea de exprimare online?

Conceputa initial sub forma unui curs universitar, lucrarea se adreseaza atat studentilor, cat si profesionistilor dreptului, evidentiind o abordare originala prin raportare la tematica sa, avand scopul de a raspunde unor intrebari teoretice si practice cu privire la acest domeniu in care, de facto, suntem prinsi cu totii, fie ca suntem actori pe scena dreptului, fie ca petrecem vreme din viata noastra in diverse retele de socializare sau suntem doar consumatori/ pasionati de nou/ de arta, curiosi sa afle cum operatiuni si virusi reali (precum „Operatiunea Aurora”, „Operatiunea Buccaneer”, „Love Bug” „Virusul Goxi”, StuxnetShamoon, intalnite pe parcursul acestei lucrari) sau cum provocarile si framantarile concrete din zona AI, dincolo de a fi doar sursa de inspiratie au propria lor poveste dramatica solutionata nu rareori in jurisprudenta instantelor.


Data aparitie 2021
ISBN 978-606-271-794-0
Numar de pagini 288
Autor

Elena Lazar , Nicolae Dragos Costescu

Numar pagini 288
Scroll