Dreptul muncii este o ramura de drept dinamica alerta dand expresie importantei muncii pentru societate dar si pentru fiecare persoana in parte Din aceste considerente Dreptul muncii a cunoscut o evolutie fulminanta in ultimele decenii reprezentand o ramura de drept de referinta in sistemul de drept romanescIn lucrarea de fata am abordat Dreptul muncii sub aspectul relatiilor individuale de munca din aceste considerente contractul individual de munca reprezinta principala

Dreptul individual al muncii

de Radu Stefan Patru

Cod produs: 0000169679

Data aparitie: 2018

Editie: Editia I

Numar de pagini: 302

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Dreptul muncii este o ramura de drept dinamica, alerta, dand expresie importantei muncii pentru societate, dar si pentru fiecare persoana in parte. Din aceste considerente, Dreptul muncii a cunoscut o evolutie fulminanta in ultimele decenii, reprezentand o ramura de drept de referinta in sistemul de drept romanesc.

In lucrarea de fata, am abordat Dreptul muncii sub aspectul relatiilor individuale de munca, din aceste considerente, contractul individual de munca reprezinta principala institutie de dreptul muncii analizata. In cuprinsul lucrarii, sunt abordate si alte institutii relevante pentru aceasta materie, precum raspunderea juridica, sanatatea si securitatea in munca, jurisdictia muncii s.a.

Pe tot parcursul lucrarii am facut referire la situatia functionarilor publici, prezentand elemente comparative intre regimul juridic al acestora si cel al salariatilor, chiar daca in opinia noastra raporturile de serviciu ale functionarilor publici nu se integreaza in prezent Dreptului muncii.

Avand in vedere faptul ca Dreptul individual al muncii si Dreptul colectiv al muncii nu pot fi separate intr-un mod rigid, ele alcatuind impreuna continutul Dreptului muncii, in lucrare am evidentiat punctual relevanta negocierii colective pentru anumite institutii de Drept individual al muncii.

Este un demers pe care l-am considerat util, in principal prin propunerile de lege ferenda formulate, cu atat mai mult cu cat, in prezent, negocierea colectiva, in special la nivelurile superioare este aproape inexistenta.

Imi afirm satisfactia de a publica aceasta monografie care a fost conceputa de-a lungul unei perioade relativ lungi de reflectie asupra principalelor aspecte ale dreptului individual al muncii, intr-un an deosebit de important pentru Romania, respectiv anul centenarului.

Pentru elaborarea acestei lucrari, am consultat doctrina juridica, practica judiciara si actele normative aparute pana la data de 1 mai 2018.

Prezenta lucrare se adreseaza in egala masura atat practicienilor dreptului – magistrati, avocati, notari, consilieri juridici, cat si teoreticienilor dreptului – cadrelor didactice, doctoranzilor, masteranzilor, fiind un util material de studiu si pentru studentii facultatilor de drept dar si pentru studentii din invatamantul superior economic.

In acelasi timp, lucrarea se adreseaza si fiecarei persoane care are calitatea de salariat, functionar public sau angajator si care este in mod inevitabil interesata de raportul sau de munca.

In final, adresez calde multumiri Editurii Universitare, datorita careia aceasta carte a vazut lumina tiparului.


Data aparitie 2018
Editie Editia I
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 302
Tip coperta Necartonat
Autor

Radu Stefan Patru

Scroll