O fic&539;iune amuzant&259; prin care am încercat s&259; ne imagin&259;m ce s-ar întâmpla dac&259; atât Cel de Sus cât &537;i cel de jos ar veni pe P&259;mânt &537;i s-ar întâlni tocmai în România Oare cum se vede &539;ara noastr&259; prin ochii unui str&259;in care ajunge aici f&259;r&259; s&259; &537;tie mare lucru despre noi Trebuie s&259; recunoa&537;tem c&259; avem o &539;ar&259; a contrastelor

Dumnezeu vs Satana. Vacanta in Romania

de Andrei Ciobanu, Ionut Rusu

Cod produs: 0000210335

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-606-33-6657-4

Numar de pagini: 176

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

"O ficțiune amuzantă prin care am încercat să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă atât Cel de Sus, cât și cel de jos, ar veni pe Pământ, și s-ar întâlni tocmai în România. Oare cum se vede țara noastră prin ochii unui străin, care ajunge aici fără să știe mare lucru despre noi? Trebuie să recunoaștem că avem o țară a contrastelor și a paradoxului, în care e foarte greu să te plictisești, mai ales dacă ești atent la toate lucrurile, bune și rele, care ne reprezintă ca popor: salariile sunt printre cele mai mici din Europa, dar peste tot pe unde te-nvârți vezi haine de firmă și mașini scumpe. Suntem extrem de ospitalieri cu străinii, dar nu ne suportăm vecinii de bloc. Avem cel mai rapid internet, dar și sate întregi fără curent electric. La noi vei găsi oameni geniali, dar cât îi cauți, te vei lovi de-o grămadă de analfabeți. Ne iubim țara, dar regiunile nu prea se suportă între ele, ne adunăm la moaște, dar și la Loft, o avem pe Simona Halep, dar și pe Vulpița. Până la urmă, “nicăieri nu-i ca acasă” dar, în același timp, “ca la noi la nimeni”.

Faptul că țara noastră e plină de credincioși o transformă în locul perfect pentru primul concediu al lui Dumnezeu. În același timp, pentru că țara noastră e plină și de păcătoși, este la fel de potrivită și pentru Satana. Cei doi pornesc într-o aventură 100% românească, ajungând în toate cele 4 colțuri ale țării și descoperind România exact așa cum este ea, adică incredibil de frumoasă, doar să n-o vezi nemachiată.

Noi, autorii cărții, îți promitem solemn că vei râde citind această poveste. Dar, fiindcă ești român, te-ai învățat deja cu gândul că nu e bine să crezi în promisiuni."

Andrei Ciobanu & Ionuț Rusu

 

Andrei Ciobanu și Ionuț Rusu au absolvit școala generală și liceul la Suceava, respectiv Gheorgheni, exact ca majoritatea scriitorilor de succes din lume. S-au remarcat încă din clasele mici, reușind să fie publicați chiar și în Revista Școlii, dar asta pentru că nici unui coleg cu adevărat talentat nu-i păsa suficient de revista aia încât să trimită și el texte. Au fost niște vârfuri de lance în liceu, situându-se în prima parte a clasamentului clasei, mai exact în primii 9. Amândoi au urmat apoi cursurile Facultății de Studii Europene, pe care Andrei a și terminat-o, Ionuț plecând la muncă în Germania în ultimul an.

Nefiind pricepuți la nimic de fapt, și-au croit apoi un drum aprig în comedie, urcând pe cele mai mari scene ale țării, precum cele din Vulcan, Cisnădie, Vatra Dornei și alte astfel de metropole. În prezent, cei doi moderează o emisiune la radio, ajunși acolo, bineînțeles, pe pile și postează diverse sketch-uri neamuzante și vloguri inutile on-line. Au amândoi bifa pe Instagram, deci garantează Zuckerberg pentru ei, și sunt pasionați de fotbal, mașini, FIFA și multe altele. Deocamdată, secțiunea de „multe altele” e goală, dar băieții promit solemn că o vor umple cu ceva la un moment dat.

Așadar, judecând după aceste superbe calități și mărețe realizări, zi și tu... Cine era mai potrivit să scrie o astfel de carte dacă nu ei?


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-606-33-6657-4
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 176
Autor

Andrei Ciobanu, Ionut Rusu

Numar pagini 176
Scroll