Volum coordonat de Sorin MituCoordonator general Corin BragaAl treilea volum al Enciclopediei imaginariilor se apleac&259; asupra imaginarului istoric al românilor Mai mult decât celelalte reprezent&259;ri colective imaginarul istoric ia na&537;tere din întâlnirea imagina&539;iei cu ac&539;iunea uman&259; în plan politic social sau cultural Din acest motiv el poate fi considerat un subiect central iar investigarea

Enciclopedia imaginariilor din Romania. Volumul III: Imaginar istoric

de Sorin Mitu

Cod produs: 0000207385

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-185-3

Numar de pagini: 440

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Volum coordonat de Sorin Mitu

Coordonator general: Corin Braga

Al treilea volum al Enciclopediei imaginariilor se apleacă asupra imaginarului istoric al românilor. Mai mult decât celelalte reprezentări colective, imaginarul istoric ia naștere din întâlnirea imaginației cu acțiunea umană în plan politic, social sau cultural. Din acest motiv, el poate fi considerat un subiect central, iar investigarea sa, cartografierea, înțelegerea și explicarea mecanismelor care îl guvernează, în timp și în spațiu, reprezintă o sarcină obligatorie a cercetării științifice românești din domeniul umanist. Imaginarul istoric oferă un bilanț și o sinteză inovatoare ale principalelor reprezentări ale istoriei noastre, de la mitul originilor și tema identității naționale până la mitologiile istoriografice, temele istorice recurente, imaginarul rasial și etnic sau reprezentările istorice confesionale concurente.

Enciclopedia imaginariilor din România își propune să ofere o perspectivă sinoptică asupra moștenirii culturale și a identităților spirituale din România. Având în centru conceptul de imaginar cultural și social, proiectul folosește mai multe metodologii multidisciplinare pentru a pune în evidență principalele domenii ale reprezentărilor colective românești. Conceptele științifice directoare sunt: cercetarea imaginarului, bazine semantice, câmpuri culturale și lingvistice, constelații de imagini, identitate fractală. Această imagine panoramică a patrimoniului cultural și spiritual românesc dorește să facă posibile aprofundarea și cultivarea identităților naționale, locale și de grup, în cadrul interculturalismului european.” (Corin Braga)


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-185-3
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 440
Autor

Sorin Mitu

Numar pagini 440
Scroll