Primul volum al Enciclopediei imaginariilor este dedicat cercet&259;rii imaginarului literar din România o component&259; fundamental&259; a mo&537;tenirii culturale &537;i a identit&259;&539;ii noastre na&539;ionale &537;i locale Metodologic volumul propune o abordare a literaturii pornind de la teoria imaginarului creat&259; de filosofi francezi precum Gaston Bachelard Gilbert Durand sau Jean-Jacques Wunenburger o teorie mai profund&259; &537;i mai

Enciclopedia imaginariilor din Romania. Volumul I: Imaginar literar

de Corin Braga

Cod produs: 0000208355

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-184-6

Numar de pagini: 472

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Primul volum al Enciclopediei imaginariilor este dedicat cercetării imaginarului literar din România, o componentă fundamentală a moștenirii culturale și a identității noastre naționale și locale. Metodologic, volumul propune o abordare a literaturii pornind de la teoria imaginarului, creată de filosofi francezi precum Gaston Bachelard, Gilbert Durand sau Jean-Jacques Wunenburger, o teorie mai profundă și mai fertilă decît definițiile uneori peiorative date imaginației și fanteziei. Spre deosebire de diversele istorii ale literaturii române, originalitatea volumului constă în structurarea materialului pe baza conceptului de „bazin semantic”, care permite analiza constelațiilor de imagini și simboluri ce traversează mai multe epoci, depășind împărțirea tradițională pe secole și grupuri de scriitori.

Enciclopedia imaginariilor din România își propune să ofere o perspectivă sinoptică asupra moștenirii culturale și a identităților spirituale din România. Avînd în centru conceptul de imaginar cultural și social, proiectul folosește mai multe metodologii multidisciplinare pentru a pune în evidență principalele domenii ale reprezentărilor colective românești. Conceptele științifice directoare sînt: cercetarea imaginarului, bazine semantice, cîmpuri culturale și lingvistice, constelații de imagini, identitate fractală. Această imagine panoramică a patrimoniului cultural și spiritual românesc dorește să facă posibile aprofundarea și cultivarea identităților naționale, locale și de grup, în cadrul interculturalismului european.” (Corin Braga)


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-184-6
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 472
Tip coperta Necartonat
Autor

Corin Braga

Numar pagini 472
Scroll