Al cincilea volum al Enciclopediei imaginariilor sintetizeaz&259; imaginarul &537;i patrimoniul artistic al românilor sub toate formele sale pictur&259; &537;i sculptur&259; arhitectur&259; muzic&259; teatru &537;i artele spectacolului cinematografie &537;i noile media În arta româneasc&259; imaginarul a fost marcat de o c&259;utare permanent&259; a identit&259;&539;ii nu neap&259;rat a celei na&539;ionale în sens politic ci

Enciclopedia imaginariilor din Romania. Volumul V: Imaginar si patrimoniu artistic

de Liviu Malita

Cod produs: 0000211041

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-269-0

Numar de pagini: 504

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Al cincilea volum al Enciclopediei imaginariilor sintetizează imaginarul și patrimoniul artistic al românilor, sub toate formele sale: pictură și sculptură, arhitectură, muzică, teatru și artele spectacolului, cinematografie și noile media. În arta românească, imaginarul a fost marcat de o căutare permanentă a identității, nu neapărat a celei naționale în sens politic, ci mai ales a unei identități relevante sub aspectul practicilor artistice românești în context european. Apelînd la mai multe metodologii (genetică, istorică și comparatistă), volumul dezvoltă o analiză interdisciplinară care implică diverse arte și relațiile lor complexe în construirea imaginariilor artistice românești, abordate ca forme fluide de patrimoniu și ca vectori de circumscriere identitară.

Enciclopedia imaginariilor din România își propune să ofere o perspectivă sinoptică asupra moștenirii culturale și a identităților spirituale din România. Avînd în centru conceptul de imaginar cultural și social, proiectul folosește mai multe metodologii multidisciplinare pentru a pune în evidență principalele domenii ale reprezentărilor colective românești. Conceptele științifice directoare sînt: cercetarea imaginarului, bazine semantice, cîmpuri culturale și lingvistice, constelații de imagini, identitate fractală. Această imagine panoramică a patrimoniului cultural și spiritual românesc dorește să facă posibile aprofundarea și cultivarea identităților naționale, locale și de grup, în cadrul interculturalismului european.” (Corin Braga)


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-269-0
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 504
Tip coperta Necartonat
Autor

Liviu Malita

Numar pagini 504
Scroll