Anii ’60 in Rusia Dintr-un laborator din Moscova rasuna un strigat de fericire „Ura frate” Un tinar chimist de care n-auzise nimeni pina atunci tocmai descoperise cea de-a patra stare de agregare a apei Dar dupa un timp descoperirea e dezmintita moleculele aparent deosebite de H2O se dovedesc a fi urme de transpiratieDaca crezi ca asemenea gafe nu se intimpla prea des pregateste-te pentru o calatorie printre greselile stiintei alaturi de mine si de

Erori galactice. Sa gresesti e omeneste, sa perseverezi e stiintific

de Luca Perri , Tunet Pieptanat

Cod produs: 0000210760

Editura: Polirom S.A.

Data aparitie: 2020

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-468-258-4

Numar de pagini: 200

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Anii ’60, in Rusia. Dintr-un laborator din Moscova rasuna un strigat de fericire: „Ura, frate!”. Un tinar chimist de care n-auzise nimeni pina atunci tocmai descoperise cea de-a patra stare de agregare a apei. Dar, dupa un timp, descoperirea e dezmintita: moleculele aparent deosebite de H2O se dovedesc a fi... urme de transpiratie!

Daca crezi ca asemenea gafe nu se intimpla prea des, pregateste-te pentru o calatorie printre greselile stiintei, alaturi de mine si de Tunet Pieptanat. Vei descoperi ca, la fel ca in viata, erorile sint utile pentru ca prilejuiesc descoperiri incredibile.

Asa ca sufleca-ti minecile: urmatoarea eroare care va revolutiona stiinta ar putea fi comisa chiar de tine.

Stiinta poate gresi? Raspunsul este DA! Nu numai ca poate gresi, ba chiar trebuie sa greseasca. Daca vrei sa ajungi om de stiinta, pregateste-te pentru tot soiul de gafe (si avertizeaza-ti parintii ca sa se obisnuiasca si ei cu ideea). De fapt, secretul nu e sa fim infailibili, ci sa nu ne dam batuti niciodata. O stiu prea bine oamenii de stiinta din aceasta carte, de la marele Einstein la genialul Marconi si pina la astronomul Schiaparelli, care ne-au bagat in ceata, si-nca cum!

Pregateste-te pentru o calatorie printre asteroizii celor mai flagrante rateuri ale stiintei, la bordul unei navete spatiale pilotate de Luca Perri, un star al astrofizicii, cu ilustratii realizate de Tunet Pieptanat.

 

Luca Perri este doctorand in astro-fizica la Universitatea din Insubria si la Observatorul din Brera, Milano. Este astronom la Observatorul din Merate si sustine conferinte la Planetariul din Milano. De mai bine de zece ani, se ocupa de popularizarea stiintei in emisiuni radiofonice si de televiziune, in reviste, la festivaluri si pe retelele de socializare. De-a lungul timpului, a colaborat cu televiziunea publica italiana RAI, cu editura DeAgostini, cu ziarul La Repubblica, cu revista pentru copii si tineret Focus Junior, cu portalul Pikaia, dedicat evolutiei speciilor vii. De asemenea, a participat la manifestarile din Noaptea Europeana a Cercetatorilor si la festivalurile de stiinte desfasurate la Genova, Bergamo si Planetariul de la Lecco. Este campionul Italiei si unul dintre finalistii internationali ai FameLab 2015, concursul de talente pe tema popularizarii stiintelor. A scris si a prezentat rubrici in cadrul emisiunilor Memex si Galileo ale postului de televiziune Rai Scuola, destinat copiilor si tineretului.

Tunet Pieptanat (pseudonimul lui Andrea Paggiaro) este unul dintre cei mai cunoscuti autori de benzi desenate din Italia. Tunet nu e novice in privinta stiintelor, colaborind in 2014 cu CERN si demonstrind ca benzile desenate si stiinta se inteleg de minune. Cind nu deseneaza, lui Tunet ii place la nebunie sa bea ceai rece.


Data aparitie 2020
Editie Editia I
ISBN 978-973-468-258-4
Loc aparitie Iasi
Numar de pagini 200
Tip coperta Necartonat
Autor

Luca Perri , Tunet Pieptanat

Numar pagini 200
Scroll