Traducerea in premiera in Romania a uneia dintre cartile esentiale ale lui Joseph Campbell este fara doar si poate un eveniment deosebit de important ce nu trebuie trecut cu vederea de catre cei care inca mai iubesc povestile Eroul cu o mie de chipuri este o carte care a influentat generatii intregi fie ca vorbim de scriitori cineasti muzicieni sau pur si simplu oameni aflati in cautarea unor raspunsuri importante legate de propria lor dezvoltare Mari artisti ai secolului XX precum

Eroul cu o mie de chipuri

de Joseph Campbell

Cod produs: 0000217505

Data aparitie: 2021

Editie: Editia I

ISBN: 978-973-111-888-8

Numar de pagini: 400

Disponibilitate:

livrare rapida

Livrare detalii

retur

14 de zile drept de retur. detalii

Acest produs nu mai este la vanzare. Vedeti mai jos alte produse similare disponibile.

Completati formularul de mai jos pentru a fi anuntat cand acest produs revine pe stoc.

Numele tau:
Email:

Traducerea in premiera in Romania a uneia dintre cartile esentiale ale lui Joseph Campbell este, fara doar si poate, un eveniment deosebit de important ce nu trebuie trecut cu vederea de catre cei care inca mai iubesc povestile. Eroul cu o mie de chipuri este o carte care a influentat generatii intregi, fie ca vorbim de scriitori, cineasti, muzicieni sau pur si simplu oameni aflati in cautarea unor raspunsuri importante legate de propria lor dezvoltare. Mari artisti ai secolului XX, precum Bob Dylan, George Lucas, Stanley Kubrick, Jim Morrisson etc. au afirmat fara ezitare ca studiul lui Joseph Campbell i-a influentat decisiv in realizarea operelor lor.

Campbell ne arata in cartea sa ca miturile, desi extrem de variate, au de fapt aceeasi structura „genetica”. Denumind aceasta structura Monomit, el ne-o explica amanuntit in Eroul cu o mie de chipuri. Astfel, de-a lungul anilor, monomitul campbellian devine un reper atat pentru cei pasionati de mitologie, cat si pentru artistii profesionisti aflati intr-o permanenta cautare de inspiratie. Prin aceasta carte, considerata de multi fundamentala pentru studiul mitologiei, Campbell isi dezvolta teoria conform careia energia misterioasa din povestile lumii se gaseste in sufletele oamenilor, indiferent de rasa lor, de cultura lor, de statutul lor social sau intelectual. Oamenii care gasesc teme eroice pline de rezonanta in propria lor viata, in obiectivele lor, in visurile lor, sunt condusi spre o singura esenta psihica: aceea ca viata spirituala si creativa a individului influenteaza lumea exterioara la fel cum lumea mitului influenteaza individul.

Traim vremuri dificile, atat din punct de vedere material cat si spiritual, iar oamenii sunt din ce in ce mai dezorientati. Incapabili de a vedea mai departe de ziua de maine, atat generatiile varstnice cat si cele tinere si-au pierdut reperele si modelele, inaintand in ceata fara un scop anume. In aceasta lume obisnuita, gri si dezvrajita, Joseph Campbell si al sau monomit propun o chemare la aventura spre o lume speciala, mai buna si mai frumoasa. El dezvaluie cititorilor elixirul care trebuie recuperat si ii indeamna sa aiba curajul de a deveni eroii propriei lor calatorii. Iar lectia suprema pe care fiecare trebuie s-o invete din aceasta carte este ca adevarata calatorie a eroului, poate cea mai frumoasa dintre ele, este chiar viata lui.

Mihai Manescu

*

Studiul clasic transcultural al lui Joseph Campbell despre calatoria eroului a inspirat milioane de oameni si a deschis noi domenii de cercetare si explorare. Este prima lucrare care combina intuitiile spirituale si psihologice ale psihanalizei moderne cu arhetipurile lumii mitologice si creeaza o adevarata harta care permite orientarea pe calea vietii contemporane. Examinand miturile eroice in lumina psihologiei moderne, cartea analizeaza nu doar modelele si stadiile mitologiei, ci de asemenea relevanta acesteia pentru vietile noastre de azi – si pentru viata oricarei persoane aflate in cautarea unei existente deplin realizate.

*

In cele trei decenii de cand am descoperit Eroul cu o mie de chipuri, aceasta carte a continuat sa ma fascineze si sa ma inspire. Joseph Campbell scruteaza prin secole si ne arata ca suntem cu totii conectati la nevoia fundamentala de a asculta povesti si de a ne intelege pe noi insine. Privita ca o carte, este minunat sa o citesti; vazuta ca iluminare in privinta conditiei umane, este o revelatie.

George Lucas, realizatorul filmului Razboiul stelelor

*

Cuvintele lui Campbell au o greutate extraordinara, nu doar printre savanti, dar si printre numeroasele persoane care gasesc cercetarea cailor mitologice intreprinsa de el relevanta pentru viata lor de azi. […] Cartea pentru care el este faimos, Eroul cu o mie de chipuri, este o stralucita examinare, prin intermediul vechilor mituri ale eroului, a luptei eterne a omului pentru identitate.

Time

*

Nu m-am intors niciodata mai des la o carte, de cand am absolvit facultatea, decat la aceasta si de fiecare data descopar noi intelesuri ale calatoriei umane. Fiecare generatie va gasi in Eroul o intelepciune care trece peste veacuri.

Bill Moyers, realizatorul emisiunii TV, NOW with Bill Moyers

 

CUPRINS

PREFATA ..... 5

PROLOG - Monomitul ..... 7
PARTEA I - Aventura Eroului ..... 51
1. Plecarea ..... 53
2. Initierea ..... 98
3. Intoarcerea ..... 191
4. Cheile ..... 238
PARTEA A II-A - Ciclul cosmogonic ..... 245
1. Emanatii ..... 247
2. Nasterea din Fecioara ..... 285
3. Transformarile eroului ..... 299
4. Disolutia ..... 347
EPILOG - Mitul si societatea ..... 360

Bibliografie ..... 371
Lista de figuri ..... 390
Lista imaginilor ..... 393


Data aparitie 2021
Editie Editia I
ISBN 978-973-111-888-8
Loc aparitie Bucuresti
Numar de pagini 400
Autor

Joseph Campbell

Numar pagini 400
Scroll